Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, mám vypočítat odhady parametrů pomocí metody max.věrohodnosti.
U_j je rozdeleni výše ztrát(škod) má LN(M_j,S_j) rozdelení a parametry mám definovány M_j=log(V_j*mi)-1/2S_j^2 a S^2_j=log(1+beta^2/(V_j*mi^2)), kde mi je ocekvanz skodny pomer, konstanta, V_j je pojistné v roce j, B je rozptyl ztrat, konstatna
vypocitala jsem zjednodusenou logverohodnosti fci a pak jsem chtela pomoci mathematiky vypocitat odhady parametrů M_j a S_j ale nejak mi to nejde dat do ty mathematiky. Muzete mi nekdo prosim pomoc?
V odkazu je zjednodusena logver. fce a to co jsem napsal do mathematiky. 
↑ Stýv:
to jsem vyzkoušela i jiný tomu podobný a ani jedno mi z toho nechodi, pise mi to že:Solve::nsmet: This system cannot be solved with the methods available to Solve. No a kdyz na to tuknu, tak mi to jen ukaze priklady Solve a to je cely, myslim ze to nezvlada proto, ze tam jsou samy pismenka, takze to z toho neumi dostat, protoze tyhle i jiny prikazy jsou pro cisla, ale nenasla jsem nic co by mi to vypocitalo:(
↑ Stýv:
vyzkoušela ale mám to do bakalajdy a budu tam pak jeste neco dopocitavat, z tech parametru, takze bych to chtela mit dobre,.. Uz jsi mi radil asi pred pul rokem neco co se tykalo my bakalajdy,... Neobhajila jsem ji tak ji ted doupravuju a chtela bych uz v zime to obhajit
Stránky: 1