Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Těleso, které bylo na počátku v klidu, se začalo působením stálé síly 20N pohybovat rovnoměrně zrychleně a urazilo při tom za 10s dráhu 25m . Jaká je jeho hmotnost?
Předem se omlouvám za to, že sem nenapíšu ani návrh vlastního řešení, ale absolutně netuším, co s tím, při mých chabých pokusech to vyšlo 80kg, což je špatně. Studuju biologii a fyziku máme jen jako okrajový předmět, bohužel chtějí po nás i tohle :( tak budu ráda za každou pomoc. Děkuju.
↑ Amelia:
Zdravím,
biologie je daleko těžší, než fyzika. Napiš, prosím, alespoň náznak chabých pokusů - co bylo příčina a co následek jevu, který zkoumáš v úloze. Děkuji.
↑ jelena:
Jeleno, vím, že jsem tě minule nakrkla, že jsem tu zapomněla označit příspěvky jako vyřešené, ale myslím, že tohle forum je hlavně pro lidi, co fyziku a matiku neovládají, a pro ty, co jim z dobré vůle chtějí pomoct.
Ty jsi mě zatím jen kritizovala, ale nic moc neporadila. Tak se nezlob, že mi to nejde, a proto jsem zde. Papíry s neúspěšnými pokusy už jsem vyhodila a byly to fakt jen zoufalé pokusy.
Budu ráda, když se najde někdo, kdo mi opravdu poradí, co s tím dělat...
↑ Amelia:
děkuji, já se nezlobím. Z dobré vůle jsme s kolegyňkou Jančou vytvořily úvodní téma, ve kterém je hodně užitečných odkazů a také vyřešených úloh.
Také děkuji někomu, kdo opravdu poradí, co s tím máš dělat. Máš naprostou pravdu ohledně účelu fóra. Měj se pěkně a ať se vede.
↑ Amelia:
potřebuješ dva vzorce (ale ty musíš znát, pokud je neznáš, máš samozřejmě problém)

z druhého vypočítáš
, dosadíš do prvního a vypočítáš 
Ahoj, je to len vec transkripcie, ako pri kopirovani genetickej informacie a ostatne je chvalabohu uz matematika. Těleso(hmotnosti m), které bylo na počátku v klidu (v0=0), se začalo
působením stálé síly 20N (F=m*a, kde a=zrychlenie) pohybovat rovnoměrně
zrychleně a urazilo při tom za 10s dráhu 25m(s=v0*t+1/2 *a*t^2) . Jaká je jeho hmotnost?