Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Mohl by mi prosím někdo vysvětlit jak se dá počítat s druhými odmocninami ? Např jak odstranit odmocninu ze jmenovatele, jak počítat příklady s odmocninami pomocí vzorce. Já jsem právě vůbec nepochopil princip tohoto počítání. Budu rád za každou radu a omlouvám se, že Vás otravuji :), ale rád bych se to naučil. Snažil jsem se na to příjít, ale nešlo mi to..
Co se týče usměrňování zlomků (odstraňování zlomků ve jmenovateli), tak doporučuji Usměrňování zlomků :-)
A co se týče toho ostatního, co takhle nějaký příklad? Tady Ti ho určitě někdo rád vysvětlí..
↑ PetrBoska: nejlepší bude, když sem postneš příklad, takhle to je plácání do vody
↑ PetrBoska:
Operácia násobenia a delenia má prednosť pred sčítaním a odčítaním. Preto najprv urobíš podiel a potom urobíš + - .
↑ PetrBoska:
Tak tie odmocniny sa nedajú momentálne nijako rozumne sčítať. Môžeš ale usmerniť ten zlomok, aby si nemal v menovateli odmocniny.