Matematické Fórum

1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 03. 11. 2011 15:58

Anna.Newton
Zelenáč
Reputace:   

Střední školy se zaměřením na matematiku (či fyziku)

Zdravím :) Mám dotaz, ale netýká se to žádných složitých matematických výpočtů, kdežto studia zaměřeného na matematiku či fyziku.
Chtěla bych se tedy zeptat, zda někdo z Vás nemá zkušenosti s Gymnáziem Mikuláše Koperníka v Bílovci, konkrétně ve třídě zaměřené na matematiku. Jestli by tu někdo takový byl, měla bych pak i jiné dotazy :D
Dále se chci zeptat, kde jste studovali, jestliže jste se zajímali o matematiku či fyziku a jestli je takové studium dost náročné a jaké znalosti tam už od Vás očekávali. Děkuji :)
P.S.: Snad nevadí, že se můj dotaz přímo netýká matematiky, když tak se omlouvám :)

#2 04. 11. 2011 20:17

rleg
Místo: Ostrava
Škola: VŠB FMMI (10-16, Ing.)
Reputace:   46 

Re: Střední školy se zaměřením na matematiku (či fyziku)

Ahoj
V roce 1991 jsem začal studoval gymnázium se zaměřením na matematiku a fyziku. V průběhu studia jsem obojí skoro začal nenávidět (nebo spíš třídní učitelku, která nás na obojí měla). V posledním ročníku jsem ze čtvrtletních prací v matice měl 5,4,5,5. Teď studuju dálkově VŠ a jsem až překvapený, kolik si toho i po 15 letech od školy pamatuju a jak hluboké kořeny to ve mě zapustilo (tedy v porovnání s ostatními spolustudenty). A nakonec musím uznat, že tohle gymnázium bylo asi to nejlepší, co mě mohlo potkat.

Tím chci říct, že pokud máš matiku ráda, tak to bude bolet, ale nakonec budeš vděčná sama sobě, žes to nevzdala a studovala právě tenhle typ školy.

Radim, tedy jsem.

Dobrá rada je drahá, ta moje je zdarma.

#3 05. 11. 2011 11:58

Anna.Newton
Zelenáč
Reputace:   

Asi hodně záleží na tom, co člověk chytne za učitele. Děkuji tedy za radu, přihlášku určitě podám, ještě aby vyšly přijímačky.

#4 05. 11. 2011 12:13

Phate
Reputace:   99 

Ja navstevoval ustav zvany Jaroska v Brne a ted studuji prvnim rokem vysku a jsem moc rad, ze jsem si vybral prave to gymnazium. Hlavne diky nasemu uzasnemu tridnimu/matikarovi, ktery umel matiku vzdy dobre vysvetlit. Ono rozdil mezi matematickym a normalnim gymnaziem neni jen v tom, ze je tam vice matematiky, ale casto take lepsi ucitele na matematiku.

Vykonávat věc, které se bojíme, je první krok k úspěchu.

#5 06. 11. 2011 12:04

Anna.Newton
Zelenáč
Reputace:   

Fajn, děkuji mockrát :)

Zápatí