Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Nerozumím tomu, jak mam poznat zda se jedná o konvezní množinu, nemohl by mi to někdo vysvětlit a uvést příklady konvezních množin? To stejné nevím jak poznám konvexní polédr z pouček v učebnicích a na internetu nejsem moc moudrá :-( nevíte co je konvexní polyédr a konvexní množina z těchto možností: prázdná, jednoprvková množina, kuželová plocha, čtyřstěn, koule, kružnice?
Mokrát vám děkuji :-)
Keď nechápeš poučky, stačí sa pozrieť na obrázky
http://en.wikipedia.org/wiki/Convex_set
Vezmeme si dva ľubovoľné body z množiny, spojíme ich čiarou. Ak táto čiara je celá v tejto množine, tak je konvexná. Ak nejaká časť tejto spojnice je mimo množiny, tak nie je konvexná.
Na otázku, ktoré z uvedených je konvexná, určite budeš vedieť podľa tohto návodu aj sama.
↑ lukaszh: bohužel jsem to z toho i tak nepochopila mohl by s mi to napsat? a taky co znamená laicky ten konvexní polyedr?
Klikla si na odkaz? Potom ja predpokladám, že tu existujú základné zručnosti vysokoškoláka. Matematik, nematematik, z toho obrázku to pochopí snáď každý, vrátane teba. Čo je za tvojou nechápavosťou?
Stránky: 1