Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
pro Editka :
Při odmocňování hledáš takové číslo,které když povýšíš /umocníš / na druhou dostaneš zpět to číslo,které odmocňuješ.
např.:
slovy druhá odmocnina z 25 = 5 ,nebo-li si řeknu 5 na druhou je 25 ; 5^2 = 25
začni si počítat s jednoduchými celými čísly. např. 49 , 81 , 121 , atd.
Složitější je to pak s desetinným číslem. Až ti půjdou čísla jednoduchá tak se ozvi. Hodně zdaru.Ivana :-)
Teď na to koukám ty se ptáš na šestou odmocninu, pak pokud je to na základní škole, pak jde o taková čísla jako např.
pak jde zase o tentýž postup,kde umocňuješ postupně taková čísla jako např. 2,3,4,5,...
tady je dobrý klasický matematický dril .Zkrátka alespoň do čtyř se naučit umocňovat na druhou až na čtvrtou. A pak když tohle umíš, odmocňování je pravý opak a postupuješ tak , jak jsem psala předtím.
Pomohlo to ? Ivana

Aj, do zákldní školy jsem to přesunul já, protože to původně bylo někde v připomínkách a návrzích. Až nám Editka objasní, co vlastně potřebovala, přesunu to když tak ještě jednou do ještě správnější kategorie :-).