Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Téma zavřeno
Aplikační úlohy kombi -skupina A – pořadové číslo zapsání do Stagu 4n + 1 = 1, 5, 9,……
Mmmmmmmmmmmmm
Příklad 1
Určete pravdivost složeného výroku:
1. Ø(A Þ B) Û (A Ù Ø B)
Znegujte výroky
1. Nikdo nic neumí.
Příklad 2
Během jednoho roku vystoupila dvakrát v jednom městě známá rocková skupina . Z 450 studentů gymnázia se koncertu této skupiny aspoň jednou zúčastnilo 290 studentů, právě jednou 200 studentů. Počet studentů, kteří byli pouze na prvním koncertu, je třikrát větší než počet studentů, kteří byli pouze na druhém. Kolik studentů bylo: a) na 1. koncertu, b) na druhém koncertu.
Příklad 3
Pěstitelský klub má 28 členů. Právě 10 členů klubu pěstuje skalničky a z nich přesně polovina pěstuje (kromě skalniček) také lilie. Právě 8 členů klubu nepěstuje ani lilie, ani skalničky. Kolik členů klubu pěstuje lilie?
Příklad 4
Jaký den v týdnu připadne na 25. 3. 2016. Proč?
Příklad 5
Dostal jsem za úkol natřít plot. 2/3 plotu natřel tatínek, 0,3 plotu jsem natřel já, zbývá natřít 1,5 m plotu.
a) Jak je plot dlouhý? b) Jakou část plotu zbývá natřít?
Příklad 6
Urči rozměry obdélníku, který má obvod 24 cm a délku úhlopříčky cm. 9
Příklad 7
Operace . (krát) je definována takto :
x-y
x.y= --------
x+y
Která z následujících možností dává jiný výsledek než ostatní?
a) 1 . (-2) c) 2 . (0.8) e) (-4) . (2)
b) (-2) . (5.0) d) 2 . (-1)
Příklad 8
Na obrázku je řada robotů.Který z nabízených robotů a) až e) by v řadě měl logicky následovat ?
II .I II I. II .I II I. II
---- -- -- ---- -- -- ---- -- -- ?
. .. ... . .. ... . .. ...
- - V V ° ° - - V
a) .I b) I. c) .. d) .I e) II
---- ---- -- ---- --
.. . . . ...
v ° - v v
Děkuji za vyřešení úloh,je to pro vnučku.
Zdravím Vás,
Téma jsem zamkla, protože porušuje více pravidel - zdůvodnění
Babča napsal(a):
Děkuji za vyřešení úloh,je to pro vnučku.
Pokud mohu doporučit, ať se vnučka zaregistruje a sama postupně řeší své úlohy - dle pravidel (případně na hlavní stránce najdete doučování nebo jinou pomoc). Prostředí je zde slušné, nemusíte mít obavy, že by se něčemu nevhodnému přiučila. Děkuji za pochopení.
Téma zavřeno
Stránky: 1