Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Známý mě požádal, jestli bch mu nemohl pomoct s menším prográmkem, který dělá ve VisualBasicu v prostředí Vývojář v Excelu (není to spíš jen makro? :-D). Já osobně nemám s VB žádné zkušenosti, tak se obracím na vás.
Máme 8 zapsaných hodnot v excelu (hodnoty nějakého měření). Po spuštění programu se co 5 sekund načte jedna hodnota ze souboru a porovná se, jestli je větší než 273 nebo menší. Pokud je menší, má se u ní objevit chybová hláška (popř. zabarvení buňky červeně), pokud je větší, má se objevit nějaká "potvrzující" hláška (nebo se má buňka zbarvit zeleně).
Celé zadání to není, ale je to vše, co jsem z toho zatím pochopil :-D Můžete mi někdo napsat alespoŇ hrubou kostru tohoto kódu? Jak jsem již říkal, ve VB jsem nikdy nic nepsal :-D
Moc díky, Katsu
↑ Katsushiro: Ahoj, toto (vľavo) mi urobilo nasledovne( vpravo).....
nerobil som iné zvýrazňovadlá pre oči, ale len výraz viac, menej...
↑ Katsushiro: Jo, je to "jen" makro, ale kromě operačního systému s tím uděláš téměř všechno :o)
Jestli stačí barvičky, nemusí se mořit s VBA, na tohle bude úplně stačit podmíněné formátování. Pokud trvá na barvičkách pomocí VBA, tak tam se barva buňky mění pomocí vlastnosti
ActiveSheet.Cells(row, column).Font.ColorIndex = číslo
zelená a červená mají číslo 3 a 50