Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
zdravim ,
chistam sa maturovat z matiky a kedze sa ucim aj z ceskych zdrojov chcem sa spitat ci sa mi to oplati ... Aky je rozdiel v maturite na slovensku a v CZ ???
nieze by som sa nechcel naucit nieco naviac ale tak dost ma tlaci cas ... alebo v opacnom pripade menej
skuste sa pocvicit na francuzkom BACCALAURÉAT 2011 z matematiky... sekcia S (vedecka)
(maly slovnik na preklad vam postaci!)
pre tych co nemali specialitu (vyberovu) matematiku
http://www.math93.com/gestclasse/classe … s_2011.pdf
a pre tych co mali specialitu (vyberovu) matematika
http://www.math93.com/gestclasse/classe … e_2011.pdf
Slovenska maturita je teraz ovela nizsia uroven
A neviem či ideš ešte po starom alebo po novom, ale po novom už by si mal isť - si 4- ták?
Slovenska maturita - nepreberaju sa intergraly, derivacie, niekolko uloh su tazk"logicke" cize nato treba iba rozum, matikarka hovori že "cez maturu vas dostaneme my ak aspon vy trošku chcete" a ešte "test treba urobiť aspoň 10 uloh a mate 4 z matury celkovo" tak o čom je ta škola? za 1 tyžden mame 6 pisomok na ktore sa naučim a po pisomke zabudnem o čom som sa učil, nemam rad školu, ani mat. hodiny by som si predstavil inak
Česka maturita - cely krynicky realisticky odhadujem
↑ p4too:
Akú maturitu myslíš?
Externá maturita na Slovensku - požiadavky:
Odkaz
České požiadavky sa mi nechce hľadať, ale možno sú niekde tu.
Kto maturoval v Čechách Ti ťažko odpovie na otázku, lebo nematuroval na Slovensku a obrátene ...
O čo Ti ide? Do školy nechodíš? Tam Ťa usmernia.
Keď Ti ide o prijímacie pohovory, aj tak ich robí každá vysoká škola svoje...
Materiálov z minulých slovenských maturít je hocikoľko, nájdeš ich na stránke NÚCEM - v Čechách sa externá (štátna) maturita robila prvýkrát až v minulom školskom roku.
Kto hľadá - nájde... (aj v smetiach kvety, ako spieva jeden náš - slovenský - spevák).
Mala otazka:
Zda sa mi ze dnes je vela diplomov uznavanych v celej Unii.
A maturita je tiez?
Tak asi vsetki vlady to logicky harmonizovali.
Inac tomu nerozumiem...
ja som si dal matiku preto lebo chcem ist na vysku a pokial spravim maturitu z matiky minimalne na 60% tak ma vezmu aj bez primaciek ...
Kto hľadá - nájde... (aj v smetiach kvety, ako spieva jeden náš - slovenský - spevák).
Pavol Hamel nie ?? :)
diki vsedkym co si nasli minutku a prospeli do temi to z tym francuzkom ma dostalo :) inac som pocul ze tam je bezne ze zmaturuje len 20% z celej skoli :/
Vyznačené (zvýraznené) učivo sa v prechodnom období 2012 – 2016 nebude testovať v externej časti maturitnej skúšky.
aha vlaste ja maturujem 2012 takze vlastne mam "stastie"
aj ja idem maturovať na akej vyške je že stači urobiť matiku na 60 %<?
↑ p4too:
Narodny priemer je okolo 80%
Ak chces presne statistiky mozem skusit najst
↑ vanok:
U nás:
↑ p4too:,
A ak sa to nepodari na prvy krat, mozes opakovat jeden krat.
Ale su aj ine sekcia ako S, vedecka.
Tak aj ja chodim na Strednu odbornu skolu a keby mam ist maturovat s tym co sa tam naucim tak dam mozno 20 % ... a to nesrandujem preto sa propravujem z netu a vlastne aj preto som zalozil tuto temu , aby som zistil ci sa mozem pripravovat aj z ceskych zdrojov ...
↑ p4too:,
ak je to v suhlade z tvojim programom tak ano, inac sa sustred na to co potrebujes na "tvoju maturitu"
A doplnky si nechaj na prazdniny po maturite ak ta take bavi.
To je moj nazor, mozno ini ludia ti povedia nieco ine.
jj vediet co najviac z toho, z čoho budeš maturovať.