Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahojte.
Vopred sa ospravedlňujem za pomerne blbú otázku:
Pod Wordom by mala fiča? aplikácia na písanie a editovanie vzorcov (zlomky, odmocniny, atď....). Neviem si ale spomenú?, aký má názov a kde ju môžem vydolova?.
Poraďte prosím.
Vďaka.
Zkus Editor rovnic. Pokud ho máš nainstalovaný, pak se obvykle nachází tady C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\EQUATION\EQNEDT32.EXE. Pro psaní matematických vzorců a výrazů je však lepší nebo . O co je náročnější jejich psaní, o to je krásnější samotný výstup :-)
↑ pepito25:
Jo, jak je uvedeno, jedna se o Editor rovnic.
Pro vlozeni primo ve Wordu je to v nabidce Vlozit-Objekt-Editor rovnic (snad, nemam zde na PC starsi Office). Pokud mas na pocitaci Office 2007, pak je to zalozka Vlozit a vpravo ikona Rovnice. Jen pozor, pokud v Office 2007 otviras nebo vytvaris dokument v tzv. rezimu kompatibility (aby sel otevrit ve starsich verzich Office), budes mit tuto moznost neaktivni :-(
Inak k tej kompatibility Wordu 2003 s 2007 je to dos? biedne, dokument síce otvorí, ale niektoré veci ako číslovanie mi tam stejne nechceli ís?. Aj tybulátori fungovali len niektoré, niekde mi to trochu prehádzalo text.
Zdravím vás:-)
něco jsme doporučovali i tady: http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=215
Zůstavám zastance OpenOffice, ale není odezva od mého okolí (pracovní ani doma, že by ho chteli), tak jen můj soukromý názor. Jinak používám i vše ostatní co je v debatě uvedeno (MathType pořád funguje ve zkušebním provozu asi 4.rok :-), vždy něco poznamená ovšem... :-)
A jak jsem už psala, vzorce pro dceru jsem napsala zde na LaTeXovém piskovíšti a vkladala do Wordu jako obrazky :-)
Čimž zároveň děkuji všem, kdo se podílel na mé TeX výchově a na vytváření podmínek pro tuto výchovu. A jelikož je to přesně rok, co s otázkou přišel matoxy (viz přispěvek v odkazu :-) tak by bylo zajimave se dozvědet, jaká je jeho zkušenost a praxe?
Vtedy som zháňal čosi v čom by sa dali písa? rovnice, hlavne pre to aby som ich mal ako napísa? do SOČ-ky. Celkom úspešne som to zvládol pomocou obyčajného Officu 2003 (také jednoduchšie veci sa tam píšu dobre, len tam nejde spravi?, napr. medzeru vo vzorci, alebo ak by sa zápis nejak nepáčil, tak to nejde tak dobre doladi? ako v TeX-u). TeX sa mi celkom zapáčil a trochu som sa ho naučil tu, no k tomu ako editova? rovnice bez tohto fóra v TeX-u a následne ich prevádza? do Pdf, som sa ešte veľmi nedostal. Pri najbližšej príležitosti keď však budem niečo také väčšie písa? tak sa hádam na ten TeX pre windows znova pozriem.