Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ Johny:ahoj, já neumí vytvořit ani matici, je to pro mě španělská vesnice, asi to bude vypadat,že první řádek matice bude 1 2 3 4 5 7 8 9 10
a druhý že za i dosadim 1 pak 2 ....???? ale v tom matlabu se dají dělat nějaké čachry s příkazy if a pod. právě proto potřebuji návod jak toho mám docílit, nehledě na to, že matlab nemám ani doma jen octave. Díky

↑ Miriam:
Matlab s tím problém nemá, na rozdíl od tradičních programovacích jazyků, které by ti toto nedovolily. Příliš ovšem nechápu pedagogický záměr autora cvičení.

↑ Miriam:
Syntaxe je v Octave samozřejmě mírně odlišná, nemůžeš to prostě jen zkopírovat. Zkus nějaký Octave tutorial na googlu.
↑ FliegenderZirkus:↑ FliegenderZirkus:prosím ještě tam je tento příklad. Vytvořte funkci kružnice (S, r, X), která určí, zda bod X leží na kružnici zadané středem S a poloměrem r. Uveďte příklad použití této funkce. Zase do matlabu. Děkuji

↑ Miriam:
Bod X bude ležet na té kružnici právě tehdy, když jeho vzdálenost od středu S bude rovna roloměru r. To je podmínka, kterou budeš ověřovat pomocí "if".
↑ FliegenderZirkus:jéé díky to zkusim nějak vytvořit paráda děkuji děkuji, vůbec jsem o tomto fóru neslyšela, zkoušela jsem hledat informace na netu, člověk se opravdu dopídí k hodně užitečným věcem a lidem
Stránky: 1