Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den, prosím o pomoc s řešením příkladu, už jsem zkoumala, jestli tady na něco podobného nenatrefím, a bohužel né.
Opakovaně vrháme mincí. Určete pravděpodobnostní funkci zakreslete graf distribuční funkce náhodné veličiny X, jež udává počet pokusů potřebných k tomu, aby padl líc, za podmínky že v případě neúspěchu ( označme X=6) sérii ukončíme pátým hodem.
Děkuji
spíše už mi to nemyslí :-) msto mince jsem si spletla kostku :-(( abych se v této problematice vůbec našla, potřebuji vdět řešený podobný příklad, až když jsem opravdu bezradná, píši sem . já se v této tématice nenacházím, možná proto, že jsem málo prostudovala teorii možná né každý do tohoto tématu prokoukne. Dneska už asi nezvládnu kouknout na další podobné příklady, tak hned z rána na to kuknu a pak zase písnu, mooooc Ti dkuji za Tvůj čas a upřímně, ,, závidím " těm, co tomu rozumí :-) ZAtím hezký večer D.
ano, pst u líce (stejně jako pst rubu) v prvním hodu je 1/2. pst líce ve druhém hodu je samozřejmě taky 1/2.
jaká je pst, že ve dvou hodech padne nejprve rub a potom líc? (jak se počítá pst průniku dvou nezávislých jevů?)
Stránky: 1