Ahojky, chtěla bych se zeptat, které tabulky jsou podle vás nejlepší. Na všech tabulkách je napsané maximálně pro střední školy, ale studuji matematiku fyziku na vysoké a nevím, které tabulky by byly nejlepší. Teď mám tabulky nakladatelství Prometheus, takové černo-modré se žlutými nápisy, ale příjdou mi nedostačující. Předem děkuji za rady.
↑ pocahontas193: spíš než nedostačující mi přijdou staré, existují tabulky z myslím první poloviny 20. století, kde je ale vše, samozřejmě normy osvětlení jsou dnes jiné, zjistím ti název

↑ mikl3:to by bylo fajn, předem děkuju za název, vydavatelství..
↑ pocahontas193: aha, doháje :) na dnešek jsem si včera dělal soupis věcí, které mám zařídit, zajímavou knihu pro kolegu jsem již sehnal, takže na ty tabulky se kouknu zítra
ahoj, jak jsem řekl, dneska jsem sehnal ty tabulky
Matematické, Fyzikální, Chemické tabulky
Státní pedagogické nakladatelství Praha
rok 1970, sedmé vydání (formát A5 stran cca 350)
asi je jen těžko seženeš, leda v antikvariátu, dnes vycházejí jak ty velkoformátové černé (vycházejí z těchto), ale jsou méně obsáhlé a méně přehledné
tyhle staré mám oblíbené, nevím, které jiné jsou tak podrobné a přehledné

Já bych tu někde vyhrabal titul
Brož J., Roskovec V., Valouch M. - Fyzikální a matematické tabulky, SNTL, 1980, formát větší A5, pevná vazba, tvrdé modré desky.
Navíc mně, jako programátorovi (který navíc umí používat google), nejsou k ničemu dobré , a protože jsou v zachovalém stavu, klidně věnuji