Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj :-)
Prosim poradte mi, jak spocitat pravdepodobnost rulety, pripadne kde najdu nejaky program, pripadne jak si ho mohu vytvorit, to same na poker
Takze o co mi jde... u rulety jsou vyhry na sudou, lichou, cervenou, cernou, vysoka(19-36) nizka(1-18) vyhra je dvojnasobek a nula je prohra dale 3sloupce a 3 radky opet vyhra trojnasobek, dale sazky na cisla (0-36) vyhra je 36nasobek, dale na trojici (1,2,3 nebo 4,5,6 atd-dvanactinasobek) sestice (1,2,3,4,5,6...) sestinasobek na dve cisla sousedni 0,1 2,5 atd to je 18nactinasobek na 4 sousedni cisla dvanactinasobek
O co mi jde....predstavuji se nejaky kalkulator do ktereho budu zapisovat cisla, a treba po 30 cislech mi spocita ze se mi vyplati dat na na sloupec 1-12 sazku plus treba sudou a vysokou, a sazku na ctyrcisli 26,27,28,29
samozrejme kdyz je dostatecny kapital, tak staci davat cervenou/cernou kdyz nepadne zvysit sazku dokud nepadne, ale teoreticky kdyz budu sazet po korune, tak z kazde vyhry mam max 1kc, a kdyby mi 10x po sobe neprisla vsazena barva potrebuju kapital 1024kc a pak to zacina byt hardcore :D neumim si spocitat pravdepodost toho ze se to tak stane(nekde na foru sem to tu cetl, o to mi nejde. jde mi o zefektivneni sazeni, a timpadem na vyssim zisku behem mensiho casu
A s tim uzce souvisi druhy dotaz, a to ze v pokeru musi byt take nejaky algoritmus, jak chodi karty( ruzumej neprijdou mi po sobe 10x esa ve stejne barve se stejnym poradim, da se udelat nejaky program, do ktereho bych zaznamenaval, karty, ktere mi prisly, plus karty na stole, apocitali by mi pravdepodonosti dalsich moznych a mene moznych rozdani?? predem diky za pomoc a odpovedi
Zapomeň na to, ani v jednom neexistuje umělá výdělečná strategie (natož jednoduše naprogramovatelná).
Ba naopak ta s tou černou/červenou je těžce prodělečná kvůli 2 důvodům - většinou je omezené navyšování a pak taky máš vždycky jen konečný kapitál.
↑ Jookyn:
pri hre na dva sloupce ze 3 (nebo rady)
zkopirovano:
Začneš tím, že vsadíš 1 žeton na jeden tucet (nebo sloupec) a jeden žeton na jiný tucet (nebo sloupec). Jestliže padne číslo z některého ze tvých tuctů (sloupců), jsi okamžitě 1 žeton v plusu. Při prohře budeš používat progrese 1-1, 3-3, 9-9, 27-27.
Příklad:
Řekněme, že sázíš na první dva tucty a padne číslo 12. Vyhraješ 2 žetony na prvním tuctu, ale ztratíš 1 žeton na druhém tuctu. Tvůj profit je 2-1=1 žeton.
Jestliže tenhle spin prohraješ, příště vsadíš na každý ze stejných tuctů 3 a 3 žetony. Pokud prohraješ i teď, příště vsadíš znovu na tytéž dva tucty 9 a 9 žetonů. Jestliže ani v dalším tahu se netrefíš do těch dvou ze tří možných tuctů, pak na ně vsadíš 27 a 27 žetonů.Jediná možnost, jak prohrát všech 80 žetonů je, že čtyřikrát po sobě padne jediný tucet, který jsme nevsadili.
To je rarita. Pravděpodobnost, že se tohle nastane je (14/38) na čtvrtou x 100 = 1,84% u americké rulety, (13/37) na čtvrtou x 100 = 1,52% u francouzské rulety. Pokud můžeš, hraj tedy na francouzské ruletě (má jen jednu nulu a ne dvě jako americká). Pokud se ti zdá, že je to pořád riskantní, záleží jen na tobě, kolik zvolíš kapitálu. Můžeš jít klidně do pátého kola, tam je pravděpodobnost prohry 0,5 procenta, to je 5 promile!
To je rarita.
Podstatné ale je, že prohrajete 80 žetonů.
Nevýhodnost Vaší strategie lze prokázat buďto pomocí simulace nebo pomocí výpočtu očekávaného zisku:
p = 24/38 % pst. vyhry
q = 14/38 % pst. prohry
ocekavany_zisk = q^0 * p + q^1 * p + q^2 * p + q^3 * p + q^4 * (-80)
Číselně se očekávaný zisk rovná -0.49232 žetonu. Tj. každou hru prohrajete průměrně půl žetonu.
↑ Anvik:
v kratkodobem meritku, tim myslite "dokud budu mit stesti"? V dlouhem casovem obdobi je to prodelecne z hlediska pravdepodobnosti, ovsem nikdo vam samozrejme nemuze uprit ze nekdo na tom muze vyhravat, kdyz ma dost velke stesti. Kamarad mi vypravel, jak sli jednou opili vecer ze srandy na ruletu a jeden z nich vsadil jen na 8, padla osmicka, ale jeden zeton tam zustaval, zbytek si vzal(nejake pravidlo) a pri dalsim toceni padla zase osmicka, takze vyhral 72 nasobek vstupu. Tohle se taky muze stat i kdyz s malou pravdepodobnosti, ale muze, ale dlouhodobe system neobejdete. Ruleta je hlavne diky tem nulam, ktere jsou specialni prodelecna. Jinak o tom sazeni na barvy neco vice tu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Martingale
Co bych jeste dodal, tak absolutne nesnasim reklamy na facebooku, ktere odkazuji na wordpress stranky, ktery obsahuji jediny clanek a to clanek, jak rychle zbohatnout pomoci rulety. S reklamami na online casina a s falesnymi komentari od vymyslenych lidi, kteri to podporuji. To vam povim je takovy hnus, az me z toho mrazi. Takhle o*ebavat lidi, kteri tomu nerozumi.
↑ Phate:
koukej s 80zetony mam pravdepodobnost prohry na strategie sloupce(63%) tak mam neco pres jedno procento na prohru to znamena ze ze 100 her statisticky prohraju cca 1x80 a 99x1 vyhraju vysledek je 19zetonu do plusu---coz neni o co mi jde hlavne je tomalo a za dlouho dobu, jde mi odehrat napriklad 50her s nizkymi sazkami, a nasledne po prvni hre odejit... vim ze se stesti neda ovlivnit, ale cca pocitam s tim ze jednou tech 80zetonu prohraju a 50x vyhraju 40..... zatim se mi tato strategie osvedsila......
ale duvod proc jsem sem psal nerozebirat takovy strategie, ale sehnat program do ktereho zapisuju cisla ktera padla, a ten mi mi ukazal, ze treba uz padly vsechy cisla 4x krome trojky, a padla desetkrat za sebou cerna a licha takze je vetsi pravdepodobnost ze padne trojka, cerna a licha.....
↑ Anvik:
Bohužel tvoje úvahy jsou úplně mimo...
Nevim, jak jsi se dostal k tomu jednomu procentu prohry, protože to vůbec neodpovídá (rozepisovat tu přesnej výpočet mi přijde trochu zbytečný, když vidim, jak jsi se z předešlých rad poučil)...
A co se týká toho programu na hádání příštích čísel, tak to je úplně k ničemu, protože "ruleta nemá paměť" a i když předtim padla 10x černá, tak máš v příštím kole pořád pravděpodobnost 48,6% že padne znovu černá.
↑ Phate:
jj, souhlas ty reklamy na FB je opravdu hnus...
↑ Jookyn:
nejde o pamet ale celkovou pravdepodobnost ze to padne, treba vickrat nez 23 za sebou jedna barva nepadla....a muzes me presvedsovat jak chces ze ruleta nemam pravdu ale ani po druhy ani potreti 23x po sobe stejna barva nepadne......
↑ Anvik: Ono bohatě stačí, aby ti špatná barva padla 10x po sobě. Pokud budeš sázet pořád na jednu barvu vždy dvojnásobek předchozí neúspěšné sázky, tak po 10 prohrách příjdeš o 1023 žetonů. Pokud kteroukoliv sázku z těch 10 vyhraješ, budeš v plusu 1-2 žetony. Opravdu to stojí za to?