Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, bude někdo tak hodný a poradil by mi s tímto příkladem? Nevím si s tím vůbec rady.:(
1. Vypočtěte výkon motoru pro pojezd vysokozdvižného vozíku pro max. rychlost 30 km.h-1 když se rozjíždí se zrychlením a =0.8 m.s-2.
2. Určete, jakou vzdálenost ujede setrvačností do zastavení, když koeficient tření je 0.08
3. Vypočtěte, jestli se vozík nepřeklopí v zatáčce o poloměru 8 m, když ji projíždí rychlosti 10 km.hod-1
4. Vypočtěte, jestli se nepřeklopí, když bude břemeno zvednuto do výšky 2,5 m
5. Jak těžké břemeno může vozík zvednout, aby se nepřeklopil
6. Jaký výkon motoru pro zvedání je zapotřebí, při maximální hmotnosti břemena když rychlost zvedání je 0,6 m.s-1 zrychlení na tuto rychlost bude trvat 2 sec.
Průměr kol je 0,4 m
Šířka vozíku je 1,4 m
↑ medvidek: ↑ medvidek:
ulohu 1 az 3 mam vypocitanou.A nedaval bych to jsem kdybych si s tim fakt dal nevedel rady.A podle me ucel tohoto webu je presne takovy, nebo se mylim?
↑ Foopa:
Zdravím, gratuluji k výpočtu 1-3. Účel tohoto webu zná pouze vážený Zakladatel, účel tohoto fóra jsme si napsali do pravidel a vhodných doporučení pro dotaz/odpověď. (tedy aktivní přístup se strany autora dotazu). Například u mne hlášení "Nevím si s tím vůbec rady.:(" po skoro 5letém působení vyvolá tak akorát pocit hluboké trudnomyslnosti, což určitě není účelem tohoto webu :-)
U úloh 4,5 budeš pracovat s těžištěm soustavy, je to stejná myšlenka, jak u překlopení kvadrů (obr. 2). Zkus sem umístit své nápady.
Zdar přeji.
Snad ještě pomůže zakreslení soustavy sil působících na vozík s nákladem a další odkaz.
Ať se to podaří.