Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
Měla bych další otázky. Já vím, sama si moc dobřě uvědomuji, jak jsou směšné a jednoduché,ale mně prostě goniometrické funkce nikdy nešly.
1) Kdykoli počítám něco se sinem a kosinem, hodnoty mi vycházejí špatně, což bych si tipla na problém nastavení kalkulačky. Má být nastavena na stupně (d) nebo radiány?
2) Neexistuje prosím nějaká tabulka, či obrázek pro odvozování základních hodnot jako je např. hodnota sin 1, atd. ?
Díky
↑ Souxie:
Zdravím :-)
1. Zkus napsat nejaký výpočet a jeho výsledek - bude jasné, zda je nastaveno na stupně nebo na radiany a zda nedělaš nějakou chybu.
Další možnost - v Matematickcýh tabulkách pro SŠ (alespoň staršího vydání) jsou přímo tabulky sin, cos uhlu - můžeš si ověřit. Také, pokud máš na počítači Windows, tak kalkulačka v Přislušenství - kalkulačka se dá přepnout v Zobrazit na Vedeckou a je to dobře vidět, zda máš stupně / radiány.
2. http://www.karlin.mff.cuni.cz/~robova/s … /Uvod.html - tato str. je ideální na podrobné nastudování goniometrie, včetně všech vztahů, hodnot, grafů apod. Nebo zde - hlavně doporučuji nastudovat jednotkovou kružnici.
OK?