Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj , vie mi niekto poradit akym postupom ist na toto?
Mam triedu Person a ta vytvara ludi pomocou konstruktoru( param. Meno a Vek).
Dalsia trieda je trieda Zamestnanie a cela je ENUM a su tam len vypisane mozne zamestnania.
Mam vytvorit triedu Suhrn ktora vytvori kontajner Pracovnikov pre kazde zamestnanie a neviem sa pohnut. Keby tam neni ten ENUM tak
si dam do atributov private List<Person> person;
a do konstruktoru person = new ArrayList<Person>(); a mozem ist na metody. Ale s tymto neviem pohnut.Dakujem
Nikdo ještě neporadil, tak "zkusím" já, i když popravdě v Jave jsem prakticky nikdy nedělal. Jestli ale dobře chápu, tak moc kódu ještě nemáš napsaného, tak ho tady nebo radši na pastebin nahoď, ať se na to můžu, nebo i někdo další, mrknout. V Jave bych z hlavy nenapsal nic, analogie práce k ostatním jazykům tam ale snad bude :))
↑ cStP:
http://leteckaposta.cz/998667204
sem som to uploadol su to tri triedy v textovom subore. po spusteni main to vypise "karol" /n "michal"
a ja potrebujem vedet ako by to vyzeralo keby tam mam napr. triedu
public enum Hodnotenie
{ dobry,
zly,
stredny,
}
a chcem triedu ListOfPerson prerobit tak aby sa dalo vytvarat ListOfPerson aj z nazvami z triedy (enum) Hodnotenie.
cize do listOfPerson by som osobu karol a k tomu jej hodnotenie v maine vkladal takto:
ListOfPerson zoznam = new ListOfPerson();
Person karol = new Person("karol");
zoznam.addPerson(Hodnotenie.dobry, karol);
je to co najkratsi koncept
(kludne to nemusi byt ArrayList , a asi ani nebude...)
Na tomhle pc nemám možnost si tu javu přeložit ale... ale v céčku bych to dělal nějak takhle...
Něco ve smyslu: do třídy Person přidat (podobně jako string name) ještě private int Hodnoceni (nebo ještě lépe vytvořit samostatný datový typ (něco jako v céčku typedef))
a pak upravit nějak takto:
public Person(String name, int hodnoceni) {
this.name = name;
this.hodnoceni = hodnoceni;
}
a pak to zkusit volat nějak takhle
zoznam.addPerson(karol, 1);
nebo
zoznam.addPerson(karol, dobry);
nebo
zoznam.addPerson(karol, hodnoceni.dobry);
Nevím jak to Java zkousne.. :)
Fakt se v Javě neorientuju spíš jen tak zkouším.... ;-)
EDIT: aha, zkusil jsem trochu googlit a jestli jsem to pochopil tak v jave moc datových typů není a možnost typedef už vůbec ne.
Nebylo by to lepší takto:
ListOfPerson zoznam = new ListOfPerson();
Person karol = new Person("karol", Hodnotenie.dobry);
// takovou bys měl definici
zoznam.addPerson(Person clovek);
// tak pak bys udělal
zoznam.addPerson(karol);