Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj,
Mám příklad:
a mám ho vypočítat pomoc věty o sevřené posloupnosti ale tak moc tomu nerozumím zkoušel jsem to takto jestli by to šlo:
Ale moc dobře nechápu jak mám vybrat výraz na tu levou stranu a pak na tu pravou stranu chápu to tak, že na levé straně je menší a na pravé zase větší. Podle čeho mám vybírat ty výrazy tomu moc nerozumím.
Předem díky
Zdravím,
s tím sinem zacházíš nějak příliš frivolně. Co přesně u tebe znamená zápis a proč by měla platit nerovnost
?
Bohužel ty posloupnosti nejsou vybrány dobře.
Musíš vybrat takové, které mají stejnou limitu, jinak to nedává smysl. Dělá se to zpravidla tak, že vybereš "podobnou" posloupnost, kde už limitu spočítat dokážeš a věříš, že ta tvoje změna nezmění její limitu.
Tebou vybrané posloupnosti jsou vybrány tak, že ani nesplňují tu nerovnost.
Čím je omezen sinus?
↑ myrek:
Ale to není sinus na druhou, ta druhá mocnina je přece v argumentu (či se mýlím)? Každopádně to nic nemění na skutečnosti, že jde o omezenou posloupnost.
Stránky: 1