Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Kvadraticka rovnice s realnym parametrem m ma jeden koren nulovy pro dve hodnoty parametru m1 a m2. Soucin m1 a m2 je roven cislu:
to chapem, ale ako mi pak vyjde vysledek 3. nechapem
oj pres diskriminant, ja jsem pako.... to me nenapadlo... ja myslela, ze se to bude pocitat i s tema x...
mnozina vsech hodnot realneho parametru m, pro ktere ma rovnice dva koreny realne ruzne je rovna mnozine
↑ apurvathea:
Zdravím :-)
hodně zadání z VŠE se řešilo na jaře - zkus se podívat do starších témat SŠ tady na foru, třeba: http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=1148 a pohledat podle stejných uživatelů - myslim, že tjakub, lopson ... zkusim kouknot a doplnit
Zadaní jsou formulovana tak, že se nalezne výsledek a k nemu se musí vybrat správná odpověď z nabídky. Při řešení se musí hodně vycházet z teoretických pouček k jednotlivým tématům, pouze řešení bez teorie moc nepomůže.
Tady je potřeba vybavit, jak je formulovaná podmínka pro 2 různá reál. řešení kvadratické rovnice, tedy D je větší 0.
OK?
ok kouknu na to. Ale na teorii uz neni cas.....
ikdyz jak ted na to koukam, neprijde mi, ze by tjakub resil priklady z VSE, alespon z minulyho roku, tam skoro nic podobnyho nema.
apurvathea napsal(a):
Ale na teorii uz neni cas.....
Myslím základní poučky - stačí i Matematika v kostce nebo tabulky prostudovat.
Zadání těch testů je postaveno více na poučkách a na správném výkladu výsledku vztaženo k poučkám, než na nějaké super technice počítání.
Samozřejmě, pokládej otázky i nadále, a? se daří.
Jj, je mi to jasne... a diky vam za pomoc. Spoleham na to, ze tenhle rok budou podobny priklady co minulej nebo predminulej :-) hlasim se na VOS ale jsou tam prijimacky stejne jako na VSE, protoze ta skole je nejak s ni propojena. Chtela jsem to zkusit az pristi rok, ale nakonec jsem se vratila driv ze zahranici, tak jsem to riskla jeste tenhle. Tak mam 14 dni narvat do hlavy matiku a 14 zopaknout anglinu. Proto teorii neresim.....
↑ apurvathea:
Slibila jsem, že se podívám po dalších zadaních z VŠE - určitě ot lopson, monicka - zadáš jmeno uživatele do "hledat" - naskačou příspěvky, nejsem příliš úspěšna (řekla bych, že to bude květen - začátek června).
Přece jen doporučení: teorie je důležitá, alespoň základní vlastností funkcí - to určitě prospěje :-)
jo, funkce si chci probrat podrobne, protoze je tam toho nejvic... a pro me nejslozitejsi
Stránky: 1