Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím.
Když už jelena a jorica řešily děti, vzpomněl jsem si na svého bratra.
Je mu teď 5 měsíců a už za nějaký ten rok začne mluvit. A když mluví, tak může i počítat, ne?
Přemýšlel jsem, že ideální věk by mohly být tak 3 roky na nějaké to základní počítání. Jen elementární sčítání/odčítání, možná malá násobilka.
Geometrii, velkou násobilku apod. nechat tak na 5 let :)
---
Já osobně začínal někdy kolem těch 4 let a zdá se mi to rozumné. Děti jsou zvědavé a rády počítají. Alespoň ty mentálně vyšinuté, jako jsem byl já.
---
Co myslíte?
↑ halogan:
Myslim, ze je to hodne individualni...jako vse u deti a naplanovat si, ze v cervnu 2010 zacnu je hodne predcasne :-)) Pockej, jake bude mit braska zajmy v tech 3 letech, treba ses s odhadem vhodneho veku zrovna u nej trefil ;-)
Treba dcera ve 2 letech pouzivala k dorozumeni snad jen 10 slov :-o V kratkych vetach se vyjadrovala az ve skolce (a ted jak brebenti, nekdy az moc), ale od 2 let znala pismenka, aniz by ji to nekdo zamerne ucil. K pocitani vztah moc nemela a nema doposud...asi je po tatiknovi :-) Synovi je 20 mesicu a pouziva jen 5 slov (a to vyrazy pro jidlo, auto, traktor, bagr a tatu)...takze planovat pro nej na pristi rok zacatek poctu je asi predcasne :-))) Budu rada, kdyz jsi vsimne, ze se o nej denne stara MAMA :-)
A co se tyka pocitani u malych deti, sledovala jsem loni na CT2 porad o vyvoji mysleni u kojencu a tam ukazovali, ze s jistymi pocetnimi "znalostmi" pracuje uz dite od utleho veku (snad uz v pul roce, mozna driv, mam to nahrane, musela bych si to pustit)...takze kdo vi, treba uz ted Tvuj braska pocita :-))
↑ halogan:
Tak jsem si to sla pustit, nebyla jsem si nazvem uplne jista ... jmenovalo se to v cestine Lidske mlade (original The Baby Human). Melo to 3 dily. Ja mam nahrany jen jeden Ucime se myslet (To Think). No a repriza byla nedavno...nekdy pred prazdninami :-(
Ted jsem to hodila do googlu a mozna by se neco naslo na You Tube....aspon jsem videla kousek prave o pocitani. Je to v originalu, ale anglictina je celkem ukazkova ;-)