Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 29. 09. 2009 22:47

jvr23
Zelenáč
Reputace:   

Přijímačky na Mgr. studium MFF/UK

Zdravim,

Nevite nekdo neco o prijimackach na magisterskou Matematiku na MFF/UK? Docetl jsem se jenom o 4 prikladech a 100 bodech z matiky. Ale nikde MFF neuvadi nejake okruhy nebo neco.

Predem dik za jakekoliv info.

#2 30. 09. 2009 08:14 — Editoval Tychi (30. 09. 2009 08:30)

Tychi
Škola: MFF UK
Reputace:   56 
Web

Re: Přijímačky na Mgr. studium MFF/UK

Je zajímavé, že to nikde neuvádí. Zkus se zeptat na studijním (studijni@mff.cuni.cz), tam by tě měli odkázat na správnou cestu. Pokud ti teda nepoví, že ti stejně přijímačky odpustí, protože máš bakaláře nebo magistra ze stejného oboru.

Vesmír má čas.

#3 30. 09. 2009 21:44

check_drummer
Reputace:   106 

↑ jvr23:
Možná je to zřejmé a možná jsem mimo, ale: hlásíš se do prváku a nebo už máš za sebou bakaláře? Nejsem si jist, ale myslím, že nyní už se nelze přímo na magistra hlásit, ale nejdřív na bakaláře. Jo, to za nás byly jiný časy. :-))

"Máte úhel beta." "No to nemám."

#4 30. 09. 2009 21:49

Tychi
Web

↑ check_drummer: Já to pochopila tak, že na navazující vzhledem k tomu, že přímo to už nejde. A navazující matfyzáky a příbuzné bakaláře pouští bez přijímaček. Ale stejně by měli být stanoveny podmínky pro ty, co jdou odjinud nebo po letech..

Vesmír má čas.

#5 30. 09. 2009 22:04

Oxyd
Škola: MFF UK, teoretická informatika
Pozice: Student
Reputace:   31 

Tady není to, co hledáš?

Mýlím se častěji, než bych chtěl. Pokud vám v mém příspěvku něco nehraje, neváhejte se zeptat.
Jsem stále mlád a je mi příjemnější tykání. :)

#6 30. 09. 2009 22:08

Tychi
Web

↑ Oxyd: Tam se nedočte z jaké matematiky ty čtyři příklady budou. U bakalářského studia to bývalo jasné, prostě středoškolská matika, u navazujícího magisterského už se obtížnost odhaduje hůř.

Vesmír má čas.

#7 30. 09. 2009 22:34

Oxyd
Škola: MFF UK, teoretická informatika
Pozice: Student
Reputace:   31 

Tychi napsal(a):

↑ Oxyd: Tam se nedočte z jaké matematiky ty čtyři příklady budou. U bakalářského studia to bývalo jasné, prostě středoškolská matika, u navazujícího magisterského už se obtížnost odhaduje hůř.

No, ale sou tam podmínky, za kterých mu přijímačky odpustí, to možná bude užitečnější.  Ale skutečně, konkrétní okruhy sem tam též nenašel.  Dalo by se ale hádat, že tam bude to, co se povinně probralo v bakaláři -- požadavky k bakalářským státnicím na MFF by určitě hodně napověděly.  Nu a nebo ten mail na studijní -- to je nejjistější možnost. x)

Mýlím se častěji, než bych chtěl. Pokud vám v mém příspěvku něco nehraje, neváhejte se zeptat.
Jsem stále mlád a je mi příjemnější tykání. :)

#8 01. 10. 2009 16:59

jvr23
Zelenáč
Reputace:   

Myslel jsem nav.Mgr. studium. No ze studijniho mi napsali, ze existuji sbirky resenych prikladu od matfyz pressu a tam ze jsou resene i priklady z prijimacek na nav.Mgr. studium. Tak je mam objednane, uvidim co se v nich doctu...

#9 01. 10. 2009 18:25

Tychi
Web

Sbírku mám jen starou a tam navazující není. Takže hezké čekání na sbírku přeju a vlastně..ono je do přijímaček ještě daleko(o:

Vesmír má čas.

#10 29. 12. 2011 16:44

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

Je to dost staré téma, ale kdyby to někdo dogooglil — tady jsou nějaké příklady s řešením — http://www.mff.cuni.cz/studium/uchazec/

Zápatí