Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Příklad:
dva podnikatelé vlastnili každý jednu osminu 1/8 + 1/8=1/4 (podíl firmy)
zaplatili za ní 400 000 Kč.(=1/4)
prodali část za 250 000Kč.
Jaký podíl dohromady z firmy jim zbyl teď?
Prosím konečný výpočet ve zlomcích.
Budu Vám moc vděčná,jestli mi pomůžete.
Vypočítej si, kolik Kč stojí podíl na celou firmu a z toho si odvoď, jaká část jim zbyla. Měli za 400 000 a za 250 000 prodali, čili jim zbyl podíl za 150 000. Kolik je to %, nebo jaký podíl ve zlomku je to z 1 600 000?
↑ ttopi:
Jo,já bych jen to potřebovala v těch zlomkách,protože teoreticky 1600000 to třeba není.Právě, že byla koupená jen ta část ,ale celkovou hodnotu firmy neznám.Právník napsal toto:
Každý z prodávajících prodává nemovitost blíže spec. v čl. této smlouvy do výlučného vlastnictví kupující, a to každý v podílu 2/25 každý částkou 125 000 ,která tuto nemovitost kupuje.
A já tomu prostě nerozumím.Jk se k těm 2/25 dostal.
↑ Bettina:
Zdravím :-)
rozumím dobře, že se jedná o praktickou úlohu?
Pokud kazdy z podnikatelů má 1/8 podíl ve firmě, to znamená, že takto se podílejí na činnosti a pravděpodobně se to odvují od původního finančního vkladu každého podnikatele (nebo také od dohody :-)
Teď nastává tá situace, že 4/25 majetku (celkem) prodájí někomu jinému, zůstava 21/25 hodnoty majetku. Z této hodnoty kazdý podnikatel má 1/8.
Podíl jednoho podnikatele je tedy 1/8 * 21/25 = 21/200.
Pokud se objeví náš kolega Chrpa - Cheop, určitě to doplní odborně z ekonomického hlediska. Kolegu Cheopa strdečně zdravím :-)
↑ jelena:
Zdravím Tě Jeleno .
Můj výpočet bude úplně stejný jako ten tvůj.
Opravdu vyjde 1/8 nového podílu jako 21/200.
Oběma dohromady jim zbyl majetek ve výši 21/100
Slovně by se to dalo vyjádřit takto:
Jestliže před prodejem vlastnili oba podnikatelé dohromady 25% firmy,
pak po prodeji vlastní titíž dva podnikatelé 21% firmy.
Stránky: 1