Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Dobrý den,
Zoufale sháním nějaké dobré studijní materiály Lineární Algebry. Doteď jsem se učil ze skript ČVUT "Petr Olšák - Lineární algebra", matice jsou tam popsané dobře, ale od lin. obalů, dimenzí a bází se začínám ztrácet, diferenciální rovnice už nechápu vůbec. Pár přátel mi doporučovalo skripta VUT, nebo nějaká slovenská, či dokonce anglické tutorialy na youtube (!). Můžete mi doporučit nějakou literaturu, která se vám osvědčila?
Výsledky na google už jsem si prošel.
Budu vděčný za každou radu.
Petr
Ahoj,
co si od toho slibuješ? Lineární algebra je široký pojem. Jestli se chceš učit něco dopředu na konkrétní VŠ, prober si jejich doporučenou literaturu.
viz třeba link
edit:
Jestli AJ nevadí, Strangovy přednášky určitě stojí za shlédnutí.

Slibuji si od toho to, že se danou látku naučím co nejrychleji a nejefektivněji. Doporučenou literaturu jsem si prošel a koupil (viz. úvodní příspěvek). Omlouvám se, jestli jsem to napsal špatně, potřebuji jen základ lingebry - od matic po diferenciální rovnice. U literatury pana Olšáka mám problém s tím, že vím jak, ale ne proč - ne že bych chtěl nějaké důkazy (naopak)... spíše nevím co si pod danými pojmy představit.
Aj nevadí, zkusím to, děkuju.

Tak si už procházím Strangovu učebnici, vypadá mnohem srozumitelněji než mé čvut skriptum.
Zatím děkuju, později napíšu, jestli se osvědčila.
↑ harryharry:
Zdravím, ještě jsem měli sbírku odkazů a odkaz od kolegy Olina, snad se také bude hodit. Označím téma za vyřešené.