Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 02. 01. 2012 21:07

frank_horrigan
Reputace:   31 

Makro

Zdravím,

dělal jste někdo někdy excelové makro, nebo máte někdo nějaký nápad, jak implementovat zhruba tohle? :

Mějme makro, které každou minutu projede tabulku, která obsahuje (mimo jiné) datum a čas, zkontroluje, zda datum a čas "již byl", pokud ano, tak zkontroluje, zda již není plná výstupní buňka na daném řádku, a pokud není, tak:

odešle obsah buňek s datem a časem do knihovny se sdíleným segmentem paměti (tu umím udělat), plus nějaký příznak, že si aplikace na druhé straně má obsah přečíst (to už není důležité)

Problém je, že knihovnu budu psát v C, makro ve VBA a číst z knihovny (a počítat věci k datu a času, které předám z makra) zase musím v C# (ty jazyky jsem si nevybral, mám v zadání (nepřímo), že musím používat (kromě knihovny) tyto dva jazyky.

Teď prosba o radu: co do té knihovny vlastně mám poslat? když pošlu int, tak pošlu nějaké nesmyslné číslo (u datumu bych ještě na princip, jak to excel kóduje jako číslo přišel, u času, který je podstatnější již nikoli), které nedovedu v Sharpu správně interpretovat (nebo dovedu?), a když to pošlu jako string (knihovna si to vezme jako char[]) (a jak to převedu v excelu na string?), tak jak to pak zase z té knihovny dostanu, když v sharpu nedovedu pracovat s ukazatelema, ale zase mám typ string?

Tedy - jak by měl vypadat prototyp setteru (tedy jak mám naplnit knihovnu) a jak mám udělat getter (tedy jaký má být návratový typ??)

Za každý nápad děkuji.

Horri

The only thing worse than being wrong is staying wrong
Sun Tzu - The Art of War

• (téma jako vyřešené označil(a) frank_horrigan)

#2 03. 01. 2012 17:18

pietro
Reputace:   187 

Re: Makro

Ahoj ↑ frank_horrigan: ...
... doposiaľ som si ináč nepomohol ( v makrách excelu) s dátumami a s časmi len tak, že som ich krájal.  Napr. načítaný údaj 2.1.2011 22:32:12 ako string
pomocou stringových príkazov (Mid(TestString, 1, 3),InStr(1, SearchString, ":"), Str( number ) a ešte kopa iných tak podobných, som veľmi prácne, zvyčajne subrout. ) premenil na vektor (2,1,2011,22,32,12), ten som kdesi uložil do datového súboru na používanie inými
automatikami.
A odtiaľ zase naspäť zhruba podobná strastiplná cesta :-(  do excelu.
Ale zafungovalo a už bol pokoj.

#3 03. 01. 2012 17:45

frank_horrigan
Reputace:   31 

Re: Makro

Ahoj,
to není ale blbej nápad, rozházet to na jednotlivé složky typu int a ty poslat přes setter ven (tím se řeší i upravování toho stringu na nějaký normalizovaný formát :)

Zpátky datumy už vracet nebudu, spolu s tím si pošlu adresu cílové buňky, ke které se posílaný datum vztehuje a po přechroupání vedle vrátím jen tu adresu a výsledek, kde jiný makro si oboje přečte a zapíše :)

Takže díky ti, zkusím to přes ten vektor, pokud na něco narazím, dám ještě vědět :)

The only thing worse than being wrong is staying wrong
Sun Tzu - The Art of War

Zápatí