Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, setkal jsem se se zdánlivě triviálním příkladem, který mi ale na základě skript nevychází
ve skriptech je že 
Mě ale při výpočtu vychází 59337 (nejprve umocním 15 na 3300 poté vypočítám výsledek mod 6601)
Za odpověď předem díky.
Ahoj ↑ HELLER:,
Ak si vsimnes ze 
tvoj problemsa znacne zjednodusi.
A naviac ani nemusis robit take otrocke vypocty ako pises.
↑ HELLER:,
ak dokazes ze mas
pre kazde z prvocisiel
...;
Bez vela teorie mas z toho

A z toho jednoducho mame ze (dokaz to sam)
....
su cele konstanty
A to je vlastne tvoj vysledok.
Poznamka: je celkom mozne ze v skolme ste dokazali takyto vseobecny vysledok, potom mozes ist rychlejsie vo tvojom cviceni.
↑ vanok:
Aha, nezlob se, asi jsem se trochu špatně zeptal. Jedná se o vzorec v rámci pravděpodobnostního algoritmu na určování prvočíselnosti (Lehmann - Peralta test). v něm máš počítat číslo di na základě vzorce
S tím, že ai je náhodně zvolené číslo 1 < ai < p . p je číslo testované na prvočíselnost. Zkoušel jsem jednoduše dosadit do vzorce (implementoval jsem to v javě), ale vychází mi čísla trochu mimo.
↑ HELLER:,
Zial ten test (Lehmann - Peralta ) nepoznam.
Ak su tvoje skripta na web, napis a mozno najdem cas aby som to pozrel podrobnejsie.
Asi malo ist o ukazku ako ten test zlyha ked miesto p mas zlozene cislo?
Ake aspon tvoj inicialny problem na tomto post je vyrieseny.