Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ tiny:,
PRVA ETAPA:
Treba najst vlastne hodnoty tvojej matice.
Vyjadri jej charakteristicky polynom.
Poznamka
je tiez cislo...
↑ tiny:
zdravím,
kdybys četl úvodní téma a rozkládal podle posledního sloupce (nebo řádku), tak bys do takových potíží nedostal.
Jediný účel příspěvku - kdy je stop-termín pro spektrální rozklady na VŠB (neměl být už včera?)? Děkuji.
↑ jelena: Myslím, že poslední termín je dnes. Je pravda, že jsem úvodní příspěvek přehlídl, ale rozkládal jsem podle posledního řádku. Asi jsem zbytečně roznásoboval. Před roznásobením mi vyšlo:![kopírovat do textarea $[\frac{1}{2}-\lambda] *[\lambda ^{2}-2\lambda -8]=0$](/mathtex/aa/aa393694183bbc3542d3e593bf48ff6e.gif)
Teď stačí najít jen kořeny kvadratické rovnice?
↑ tiny:
děkuji - tak to ještě máš dostatek času na dostudování - začala jsem psát vyhodnocení úvodního tématu, ale dnes se mi to stejně nehodí a navíc ve světle nových poznatku ohledně termínu není kam spěchat.
Já bych to
nevytkla,
není totéž jak s vytknutým
.
Tak to nech a hledej kořeny rovnice v součinovém tvaru. Všechno je v úvodním tématu. Zdar přeji.