Uloha
1. Mame 2 cisla X a Y.Od obidvoch odcitame stvrtinu mensieho z nich , potom vedcie vydelime mensim cislom. jedno cislo je dvojnasobok druheho . Vysledok delenia je ?
1.Riesenie
najprv som myslel ze 2 (ked je dvojnasobok) ale potom som si uvedomyl ze to je myslene to odcitane cislo chcel som zostrojit rovnicu o 2. neznamych ...
x som si oznacil to mensie cize
y=2(x-1/4x)
2.ulloha
Ak 3 sliepky znesu za 2 dni 4 vajcia kolko znesie 6 sliepok za 3 dni?
vyslo mi 10 ... ale nezda sa mi to ...
3.uloha
ciferny sucet cisla 
vyslo mi 90 ale medzi moznostami bolo 79,720,10,2,1 jedine 720 je delitelne 9 ale vysledok ma 10 cifier tak neviem ....
4.uloha
Aritmeticky priemer cisel
a 
priemer je sucet deleno 2 

dalej sa neviem pohnut
↑ p4too:
Zdravím,
podle pravidel si máš založit samostatné téma pro každou úlohu, jinak je to nepřehledné a není odpovězeno. Navíc mám dojem, že zadání není originál, ale převypravená verze (odkud jsou úlohy?):
zadání 1) jsem nerozluštila,
zadání 2) je dotaz na ciferný součet, tedy kolik cifer je v zápisu - tak bych to asi pochopila (10).
zadání 3) vyřešeno
zadání 4) řekla bych, že v nabídce bude na výběr číslo, které se dá odvodit, že je výsledkem. Co je tedy na výběr?
Lepší bude, když si založit samostatné téma. Děkuji.
↑ Cheop:
děkuji :-) já jsem nepochopila vůbec (téma jsem našla v rámci úklidových aktivit), ale skoro jsem si jistá, že tato úloha v plném znění už zde byla. Také zdravím.