Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
ahoj, potřeboval bych pomoct... furt řeším soustavy lin. rovnic a teď si nevím rady s rovnicí která je jednořádková ale má 3 neznámý...
můžete mi někdo pomoc a trochu mi i vysvětlit jak se to dělá... díky...
Tvoří množina všech řešení této soustavy lin. podprostory v R4??
Ahoj ↑ Lekejs:,
NAco puuzivas slovo system ked mas len jednu rovnicu.
Rozhodne mnozina rieseni nie je podpriestor v R4.
(inac ale sa da lahko vyjadrit)
TO je pravda LEN v pripade homogennych rovnic.
(geometricky tu ide o afinu priamku....)
ještě bych s tím potřeboval pomoct--- nechápu u toho z zjednodušení.. jak dosáhnu toho x2 a x4... já na to nemohu přijít...
http://www.wolframalpha.com/input/?i=5* … ;t=mfftb01
↑ Lekejs:,
To riesenie co je v poslenom riadku sa dostane najjednoduchsie ( dostatocne)
ak vyjadris z danej rovnice 
dostanes
Naviac polozime
, 
r, s lubovolne parametre
Riesenie sa pise
, 
kde r, s lubovolne parametre.
Mala polemika moze byt a kde je
???
No vsak vidime ze dana rovnica nezavisi na
, alebo skor zavisi na
( tak aj
moze byt vybrane ako chceme .... TOTO pisem pre pripad, ak by ti niekto polozil takuto otazku)
↑ Lekejs:Velmi laicky povedane. Mas akykolvek predpis napr.
3x+2y+4z=1 , premenne x,y,z su tymto predpisom zviazane. Su navzajom vo vazbe, su funkcne zavisle. Ked vyjadris x ako vystupnu (zavislu) velicinu ta bude zavisiet na lubovolne zvolenych vstupnych y,z. Najprv slobodne zvolis y a z a potom nasledne vyratas ==>x. Vzdy len jednu vystupnu velicinu vies z tohoto predpisu vyjadrit. Cize v podstate hladas usporiadane trojice ktore vyhovuju zadanemu PREDPISU (modelu, vzorcu, algoritmu atp.) A ked sa po dosadeni do predpisu vsetko “vynuluje“ to znamena ze si trafil spravnu trojicu ktora vyhovuje predpisu. Sorry ostatnym za gramatiku.
Stránky: 1