Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
jsem nyní v devítce a potřebuji v pátek napsat test na rovnici s neznámou ve jmenovateli alespoň na 2, abych měl čtyřku na vysvědčení. Upřímně, na matematiku jsem byl vždycky tak trochu blbec. Potřeboval bych prosím vysvětlit krůček po krůčku, jak se to dělá.... Asi takhle, postup jakž takž chápu, ty nejlehčí příklady vypočítám. Podmínky a zkoušku umím taky. Jenže jak se to trošku zašmodrchá, připletou se do toho vzorce tak už se v tom úplně stratím..... Chtěl jsem vám původně popsat konkrétnější příklady, ale stačila by ještě minuta strávená s tím editorem vpravo a musel bych jít někoho zabít, to se prostě nedá. Byl by tu někdo tak ochotný a vysvětlil mi to jako chovanci z Bohnic co o tom v životě neslyšel ? Začínám být zoufalý, potřebuju se to naučit.
Díky moc
↑ Alivendes:
Hmm, napadá mne, nebude tohle ten společný jmenovatel ? S tím, že změníme znaménko v plus ?

↑ Janisek: Nikoliv, je to
(ověříš zkouškou)

↑ Lelelee: Ano, celou rovnici si můzeš vynásobit: