Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Zdravím,
potřeboval bych poradit jak tady na meze.
Díky sférickým souřadnicím dosazením do
dostanu že ![kopírovat do textarea $r=[0;1]$](/mathtex/fd/fd413d60f9f965f80c88adcb742b41c6.gif)
Potom když za
dosadím
mi vyjde,
což je přece vždy od
ale ve cvičení mám od 
A ještě jeden dotaz, když použiji sférické souřadnice.
tak obecně to platí takhle ?

a tohle je z internetu
ale na přednášce máme 
Děkuji mnohokrát !!!
↑ da.backer:
Zdravím,
napsal jsi to hezky, děkuji. Měla jsem v plánu ještě včera dojit k Tvému tématu, ale po přechodech Opavou v novém sněhu a po profajfkání sekce SŠ už jsem se do sekce VŠ nedostala. Měl by někdo kolegům domluví, aby označovali témata za vyřešená, to je děs to procházení.
Tak snad ještě není pozdě - máš integrovat přes osminu koule - představíš si to. Aby se pokryl celý prostor této čtvrtiny dle obrázku musí r projít od 0 do 1, úhel
od 0 do
- aby se prošel celý první kvadrant roviny xOy a úhel
od 0 do
a tak se pokryje celý kladný 3D roh xOy, xOz, yOz.
Pro úhel
(ty máš
) se bere na Wikipedii (české) nulová poloha k ose Oz (směr vertikální nahoru) a jde po ručičkám o \pi až k ose Oz (směr vertikální dolu)
Jiné procházení pro úhel
jsme diskutovali s kolegou v tomto tématu. Zde je nulové poloha v horizontální rovině a od této roviny je pohyb o
a
(, jak u vás na přednášce
). Potom se používá i Tvé
(v označení
).
Okraje intervalů máš v okrouhlých závorkách - pochopitelně jsou v ostrých "včetně".
Napsala jsem všechno, co jsi potřeboval? Děkuji.
Stránky: 1