Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Dobrý večer,
hledal jsem, ale nenašel jsem téma podobného ražení.
Tedy... nebylo by vhodné zamykat témata:
1) Automaticky po dejme tomu 2 týdnech od založení
2) Manuálně - když se problém definitivně vyřeší
A přitom nechat nějaká témata neuzavíratelná - např. "O nás" apod.
Jde mi o to, že někdo (nejspíš) vygooglí toto fórum a naprosto náhodně "prdne" svojí otázku někam, kde se to naprosto nehodí.
Co myslíte (myslíš, admine)?

↑ halogan:
S tím automatickým zamykáním příliš nesouhlasím, takových témat, která by se něměla zamykat automaticky je zde podle mě celkem dost - jsou to většinou zajímavé úlohy, které se řeší delší dobu nebo je možné, že někdo po delší době zjistí řešení. Neměl by pak možnost tam řešení dát, musel by buď založit téma nové, žádat moderátora o odemčení nebo by si řešení nechal pro sebe, což by byla škoda.
Spíš bych byl pro vytvoření uživatelské skupiny jakýchsi zámečníků, kde by bylo více lidí (aby moderátoři neměli tolik práce), kteří by dostali navíc pouze právo zamykat témata. Myslím si, že by se našli lidi, kterým by nevadilo to dělat a kteří by své pravomoci nezneužívali. Zamykala by se pak témata, která jsou jednoznačně vyřešena.

Když o tom tak přemýšlím, tak to automatické zamykání je možná přehnané pro takovéto fórum. Se zamykači tedy souhlasím, ale bude stejně potřeba počkat po prezentaci řešení, protože se čas od času stane, že řešení je chybné či má někdo dobrou připomínku.
Takovehle zamykani temat mi prijde zbytecne. Osobne jsem toho nazoru, ze svoboda uzivatele by se mela omezovat co nejmene. Pokud nekdo vytahne nejake vlakno z hloubky historie, neni pro moderatora zas takovy problem presunout dotaz do noveho vlakna, coz je urcite mene pracne, nez zakladat nejakou profesi zamykacu.
Me spis nevyhovuji takova dlouha vlakna, jako je vlakno O nas, ktere se na chvili stalo spis chatem nez diskuzi. Na druhou stranu, zamykat ho nema podle meho zadny smysl.

Jaké výrazné pozitivum by to zamykání mělo?
Jinak myslím, že když už někdo vytáhne staré téma, většinou aspoň bývá tématicky jakž takž správné, protože se k tomu tématu pravděpodobně dostal tak, že zkoušel vyhledat svůj problém.
Zatím říkám ne z důvodů, že si nejsem jistý pozitivním výsledkem a z důvodu, že se mi to nechce implementovat :-).