Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Dobrý den, už jste mi tu jednou pomohli a proto žádám znovu. Pročítal jsem si články a stejně jsem to z nich nepochopil. Našel jsem si cvičné příklady a žádám Vás o vysvětlení principu (ve škole jsem na tu látku chyběl a včera mi bylo oznámeno, že se mám přes víkend doučit - opět) + přikládám příklad s mocninami a výsledek a prosím o kontrolu.
Odkaz
To jsou ty polynomy - nevím ani 1 typ a ty kombinované závorky mě zabíjí.
Odkaz
Tohle je rozklad na součin - jak?
Odkaz
Tohle jsou ty mocniny - na trénink jsem si zkoušel počítat, skoro všechno mi u toho jde, ale tenhle typ s desetinnými čísly jsem počítal poprvé. Je výsledek
správně?
Pokud ne, jak teda?
Na závěr jen chci všem moc poděkovat za pomoc. Přeji pěkný den.
Zdravím,
je dobře, že jsi umístil náhled na celou látku, co potřebuješ prokonzultovat, tak se dá doporučit nějaký studijní materiál například odsud jsem vybrala sbírku a příklady nebo zde také podrobně.
1. odkaz - a), b) mnohočleny, pokud nepůjde vytknout v závorkách, potom roznásobit závorky. c), d) dělení mnohočlenu dvojčlenem
2. odkaz rozklad na součin - vytykání, vzorec
, kvadratický trojčlen - doplnění na čtverec, rozklad na součin
3. odkaz - ano, mocniny přepsala bych tak
postupoval jsi také tak?
Který materiál ještě potřebuješ doplnit? Pokud už nic, potom, prosím, pokračuj maximálně 2 úpravy do tématu, co se daří - viz pravidla. Ať se vede.

Děkuji ta tip, pokud bude nějaký problém, tak sem ještě napíšu, prozatím nechávám téma nevyřešené a potom ho uzavřu.
Stránky: 1