Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Potřeboval bych pomoci s ověřením téhle rovnice, dostal sem se tak do poloviny a už nevím, jak dál..
základ je tahle rovnice, ze které vyjádříme F
poté to F dosadíme do těhle rovnic
Tyhle rovnice odečteme takhle :
.
.
.
výsledek by měl vyjít, ovšem nevím to jistě a proto sem píši, takhle :
Děkuji za odpověď
To F mi vyšlo stejně...
ten konečný stav :
je určitě dobře.. Problém je v tom, že nevím, jak sestavit tu rovnici, tahle byla nejvic pravděpodobná a stejně nevyšla..
Pokud si to zjednodušíme, a za n dosadíme 1, poté by měl vyjít vztah, že B3 = f0 ..
Pokud dosadíme za n =1 , poté se ta původní rovnice zjednoduší a vyjde nám, že F = + - 6.. jenže pokud tenhle výsledek zase dosadím do té rovnice B3 = f2 - f1, tak mi to nevychází.. a přitom by mělo platit B3 = f0 . už nevím co s tím..
Netvrdím, že tvůj výsledek je špatně, rozhodně je dobře.. Já tvrdím, že už ta mnou sestavená rovnice
musí být špatně a nevím, jak jí sestavit... Ale rozhodně to nebyl vyhozený čas, teď vím, že tahle rovnice je špatně a musím ji sestavit jinak, ale pořád netuším jak ...
Snažím se nějak přijít, jak se vypočítá šířka pásma (B3) při poklesu o 3db.. Bohužel nikde jsem to nenašel a tady na fóru mi také nikdo neporadil a proto na to zkouším přijít.. V sešitě mám tyhle vztahy, ale není tam odvození. A proto, že teď mám v jedné práci tuhle B3 odvozovat, snažím se přijít na to, jak se to dělá. Jenže po dvou dnech sem pořád na mrtvém bodě. Už mě ani nenapadá, jak by se to dalo odvodit...
Odvodit vzorec pro šířku pásma neumím, myslím si totiž, že uváděné vzorce jsou jen přibližné.
Umím ji ale numericky vypočítat pro konkrétní obvod, ale to určitě nepotřebuješ.