Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
mužu poprosit o radu?
Vypočtete objem a povrch kvádru, jehož hrana c má délku 30 cm a tělesová úhlopříčka svírá s rovinami bočních stěn úhly 24,20 a 35,30 stupnu.
ja jsem si to načrtl a pokusil se rešit 2 trojuhelniky AEG a ABG,,,a prez 2 sinusy, kdy jsem se dostal ke vztahu a/sin alfa= c/sin beta...ale rešeni ktere jsem videl počita nejake tangens nadruhou nebo tak neco, jinak rečeno to asi nemam spravne že?
↑ Hanis: :D ne... tam je chyba, jednu kterou jsem našel a vim na 100 pro......mam overeno když jsme to rozebirali, a tim padem tam muže byt i dalši..... ty jsi mi tam psal cosinus a pak zase hned sinus... a ji vyjadreni nekde haprovalo
↑ Hanis: prez les nevede jedina pešina, to zname oba dva velice dobre :D možna že to mam dobre, ja nevim :D jen vim...že rešeni ktere jsem bohužel jen letmo videl se opiralo o dve soustavy rovnic o dvou neznamych kde figuroval tangens * tangens a s tim ja napočitam ve sve uvaze, ani v te tvoji neni...