Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Anketa

Pokud potrebuji informace do skoly, tak

hledám na google

23% - 18
hledám na youtube

3% - 3
hledam na facebooku

0% - 0
hledam v seminarkach a diplomkach

3% - 3
hledam v e-learningovych materialech doporucenych vyucu

11% - 9
hledam v tistenych materialech doporucenych vyucujicim

14% - 11
hledam v klasickych lety proverenych ucebnicich

13% - 10
zeptam se spoluzaka nebo nekoho, kdo ovlada velmi dobre

11% - 9
zeptam se kohokoliv a verim mu

0% - 0
specham, nepremyslim, beru nektery z prvnich odkazu

0% - 0
peclive studuji, jestli je odpoved duveryhodna

13% - 10
v Lazove je pekne za kazdeho pocasi

3% - 3
Počet hlasujících: 23

#1 21. 02. 2012 10:29 — Editoval kaja.marik (21. 02. 2012 11:10)

kaja.marik
Veterán
Reputace:   57 

Anketa: Jake zdroje informaci pouzivate?

Pekny den, k tomuto zapisku mne motivovalo nekolik udalosti

* Zkusil automaticky vypocet gaussovou metodou na jednom ruskem webu a tam me zaverecna zkouska moc nepresvedcila: http://user.mendelu.cz/marik/temp/obrab … s.php.html

* Na otazku k Weistrassove vete v zakladnim kurzu (funkce jedne promenne) studenti nekdy pisou misto o ohranicenosti neco o aproximaci spojite funkce polynomy - tj. pisou tvrzeni z oblasti matematiky, kam jsme se ani nahodou nedostali.

* Primlouval jsem se za "neukecane papirove ucebnice" v tematu http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=41391

* Na otazku Newtonuv - Leibnitzuv vzorec v integralnim poctu jsem letos v jedne pisemce dostal odpoved "Consider a continuous function  y = f ( x ), given on a segment [a, b] and saving its sign on this segment ( Fig.8 )." Nic vic. Je to odpoved vykopirovana z webu a slecna chtela otazku uznat, protoze se ji prece naucila podle Internetu a ma to presne tak jak je to na webu, tj. ma to spravne. Nezajimalo ji, ze mi pise neco o obrazku, ktery do pisemky ani nenamalovala a tudiz veta v tomto kontextu ani nedava smysl.

Dekuji za vyplneni a za pripadne reakce ktere mi pomuzou proniknout hloubeji do študákovy duše  :)

#2 21. 02. 2012 11:45

Lukee
Administrátor
Místo: Opava
Škola: UPOL, Informatika
Pozice: Roznašeč reklamních bannerů
Web

Re: Anketa: Jake zdroje informaci pouzivate?

Já obvykle postupuji takto: pokud máme nějaké materiály přímo od učitele, tak se jako prvním podívám do nich. Další v řadě jsou doporučené knihy, pokud některou seženu. Ideálně v PDF, na papír už moc nejsem. Pokud to nestačí, googlím. Pokud hledám něco nad rámec mých předmětů, tak opět googlím, ale občas se podívám i na jiné ověřené zdroje jako khanacademy. Na iPadu je teď nově hezká aplikace iTunes U, kde je hromada přednášek ze světových univerzit, tak asi časem zkusím i tohle.

2+2=4

#3 21. 02. 2012 13:34

vanok
Reputace:   742 

↑ kaja.marik:,

Pozdravujem,

Zaujimava anketa na ktoru, dufam ze  odpovie vela studentov.

Vsetko co pises je zaujimave a dobre ukazuje limity internetu.

A sa mi zda ( ak dobre rozumiem), ze mas na srdci boj proti "axiome":
co je napisane vzdy pravda ... a ked je to na internete tak, je to 1000% pravda.

Najst informacie, a casto aj kvalitne, neznamena, ze je to odpoved na otazku tykajucu sa, napriklad, vety toho isteho mena ako na nejakej prednaske.
Ale je to chyba internetu?
Alebo pouzivatela?

Co sa tyka tejto poznamky "neukecane papirove ucebnice", rad by som vedel co pod tym pojmom myslis.
Mozno by bolo zaujimave tiez tu vytvorit zoznam zaujimavych dobrych knih. Co myslis?

Srdecne Vanok
The respect, the politeness are essential qualities...and also the willingness.
Do not judge the other one.
Ak odpovedam na nejaku otazku. MOJ PRINCIP NIE JE DAT ODPOVED ALE UKAZAT AKO SA K ODPOVEDI DOSTAT

#4 21. 02. 2012 14:16 — Editoval kaja.marik (21. 02. 2012 14:16)

kaja.marik
Veterán
Reputace:   57 

↑ vanok:
Zdravim, pod pojmem "ukecane knizky" mam na mysli knizky, kde je definice derivace rozepsana minimalne na tri stranky a cca tretinu kazde stranky zabira siroky bily okraj (obcas je na tomto okraji nejaka ikonka).

Zápatí