Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 21. 02. 2012 19:18

ivcaprok
Zelenáč
Reputace:   

Gaussova eliminační metoda, jak se počítají matice

Zdravím všchny, dneska jsme ve skole začali řešit soustavy pomocí Gaussovy eliminační metody, jen že stale nechapu jaky je postup při řešní ( co se násobí a odčíta abychom dostali dolní trojúhelníkovou matici), mohl by mi popsat postup při řešení prosím, nebo aspon poslat odkaz, budu moc vděčná :) Ivča

#2 21. 02. 2012 20:09

Oxyd
Škola: MFF UK, teoretická informatika
Pozice: Student
Reputace:   31 

Re: Gaussova eliminační metoda, jak se počítají matice

Odkaz.

Jinak jsem teda vždycky jsem viděl Gaussovu eliminaci v podobě, ze které vychází horní trojúhelníková matice – ale to je vcelku detail.

Mýlím se častěji, než bych chtěl. Pokud vám v mém příspěvku něco nehraje, neváhejte se zeptat.
Jsem stále mlád a je mi příjemnější tykání. :)

#3 21. 02. 2012 20:38

ivcaprok
Zelenáč
Reputace:   

↑ Oxyd: no my to posítame na dolní trojúhelníkovou, ale může být i horní ... ale to uz tuplem nevím jak na to...nechtel bys mi s tím poradit :)... jak to mam vypocitat..jaky je postup při počítání

#4 21. 02. 2012 20:53

Oxyd
Škola: MFF UK, teoretická informatika
Pozice: Student
Reputace:   31 

V tom odkaze je hezky rozebraný konkrétní příklad výpočtu. Bylo by zbytečné ho sem přepisovat – místo toho radši řekni, co přesně nechápeš nebo kde se zasekneš.

Mýlím se častěji, než bych chtěl. Pokud vám v mém příspěvku něco nehraje, neváhejte se zeptat.
Jsem stále mlád a je mi příjemnější tykání. :)

#5 26. 02. 2012 11:38

ivcaprok
Zelenáč
Reputace:   

↑ Oxyd: jejda, ja se omlouvam, nejak jsem si roho odkazu nevsimla :D tak děkuju tady to mají vysvětlené celkem pěkně, když tak jeste napísu kdybych se dostala k nejakemu příkladu, který bych nechapala ale děkuju moc :D

Zápatí