Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím všchny, dneska jsme ve skole začali řešit soustavy pomocí Gaussovy eliminační metody, jen že stale nechapu jaky je postup při řešní ( co se násobí a odčíta abychom dostali dolní trojúhelníkovou matici), mohl by mi popsat postup při řešení prosím, nebo aspon poslat odkaz, budu moc vděčná :) Ivča
Odkaz.
Jinak jsem teda vždycky jsem viděl Gaussovu eliminaci v podobě, ze které vychází horní trojúhelníková matice – ale to je vcelku detail.
↑ Oxyd: no my to posítame na dolní trojúhelníkovou, ale může být i horní ... ale to uz tuplem nevím jak na to...nechtel bys mi s tím poradit :)... jak to mam vypocitat..jaky je postup při počítání
V tom odkaze je hezky rozebraný konkrétní příklad výpočtu. Bylo by zbytečné ho sem přepisovat – místo toho radši řekni, co přesně nechápeš nebo kde se zasekneš.
↑ Oxyd: jejda, ja se omlouvam, nejak jsem si roho odkazu nevsimla :D tak děkuju tady to mají vysvětlené celkem pěkně, když tak jeste napísu kdybych se dostala k nejakemu příkladu, který bych nechapala ale děkuju moc :D