Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
Potřeboval bych pomoct jelikož lomeným výrazům absolutně nechápu a mám spočítat jednu stranu tak se obracím na vás. Dokážete mi pomoct prosím?
http://imageshack.us/photo/my-images/846/img1756iq.jpg/

Nezneužívejte prosím fórum k tomu, aby vám někdo vyřešil celý váš domácí úkol, vždy alespoň zběžně naznačte váš vlastní pokus o řešení předložených příkladů. Nejsme automat na řešení příkladů a čím menší ochotu řešit příklad ukážete vy, tím menší ochotu řešit příklad ukáží ostatní.
Pokud si s něčím nevíš rady tak, každý příklad do samostatného tématu s náznakem vlastní snahy o řešení, ať je jasné, kde je problém.
Jeden materiál
Hodně zdaru.

Ahoj absolutně nerozumím lomeným výrazům nenacházím v tom logiku a to je můj problém, ale potřebuju se to naučit pomuže mi tu prosím někdo ?
vysvětlit po lopatě a nějaký fígl , abych to pochopila

↑ ivanuska76:
↑ Můj příspěvek: si asi nečetla, co? Našla by si tam dva užitečné odkazy: odkaz na pravidla a odkaz na jeden materiál.
Tak tady máš znovu ten samý materiál.

↑ janca361: jukla jsem na to , ale jsem na to asi ouplně pitomá

↑ ivanuska76:
Pokud neřekneš, co konkrétně nechápeš, tak ti asi nikdo nepomůže.

↑ janca361: nedokážu rozpoznat vzorec z příkladu ..
A dáš ho sem?↑ ivanuska76: