Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj všem, snažím se vypočítat příklad: Počet celých čísel v intervalu <- třetí odmocnina z deseti na druhou, odmocnina z 10 000) je ...? Googluju jak blbec, abych našla jak se to dělá, určitě to nebude těžké, když člověk ví jak na to, ale já prostě nevím, všude je jen jak sloučit dvě množiny, ale já mám jen jednu :/ Předem díky za snahu :)
↑ jajina93:,
musis ohranicit medzi dve cele cisla tu dolnu medzu z:
- třetí odmocnina z deseti na druhou
a to iste pre
odmocnina z 10 000
staci?
-třetí odmocnina z deseti na druhou sa pise![kopírovat do textarea $ \sqrt[3]{10^2}=\sqrt[3]{100}$](/mathtex/18/18f3d1de1035a3a03c423213ad945e46.gif)
akoze
a 
mas ![kopírovat do textarea $-5< -\sqrt[3]{10^2}<-4$](/mathtex/23/2359c42d1b75d6adaf14d6ddd001fea7.gif)
cize treba brat, podla tejto podmienky vsetky cisla vedcie alebo rovne cislu -4
podobne ( ale jednoduchsie) mame
akoze si napisale ze ten tvoj interval je otvoreny na tejto strane treba brat vsetky cisla <100
Konkluzia: cisla co vyhovuju dvom podmienkam su 
vidis ze medzi 0 a 99 mas 100 cisiel a ostavaju este 4 ( cize -4;-3;-2; -1) co ti da dokopy 104 cisiel
prestuduj si to v klude a uvidis ze vsetko pochopis.
Poznamka 1: google tu ti ozaj nemoze pomoct...a tak ostava len rozmyslanie.
poznamka 2
Tvoj vysledok nemoze byt 110 ( na to by bolo treba
-třetí odmocnina z deseti na tretiu
a nie ako si napisala
-třetí odmocnina z deseti na druhou
Ak je to tak(a si sa zmylila v tvojom texte) , uprav toto moje riesenie sama
↑ vanok: Ahoj, já jsem to po pár minutách po tvém prvním příspěvku pochopila :D Je to opravdu jednoduchý :) v řešení byl překlep bylo to 1100 :) Já oprvadu nechápu, proč je pro mě příklad tím těžší, čím je jednoduší :) vždycky se seknu na něčem, co poté zjistím, že je to jednoduché :) Díky :)
↑ jajina93:,
podla mna, je to preto, ze cim viac cviceni, clovek robi, tym skor vidi ako to treba riesit.