Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Dobrý den, mám úlohu :Auto ujelo nejdříve 50 km, poté 60 km a naposledy 70 km. Každou vzdálenost ujelo za 1h a 1,5h a třetí za 2 hodiny. Vypočítejte průměrný čas, za který auto celkem ujelo.
Vyšlo mi, že průměrný čas byl 1,48 h, tedy 88,8 minut. Mám to správně?

No já jsem dělal: (50+60+70)/(1+1,5+2)

↑ Matematik12345: Pomůže mi teda někdo?
Ten můj příspěvěk Ti nestačí? fórum neslouží k tomu aby Ti každý vypočítal domácí úkoly za Tebe. Podívej se pořádně na tu průměrnou dráhu a toto vypočítaš obdobně.
A to zadání úlohy je takové neoriginální. Určitě to takto ve sbírce napsané néní.
Jinak jestli se ptají na průměrný čas, tak nemusíš nic počítat a je to 1,5hod.

JardaLTM napsal(a):
fórum neslouží k tomu aby Ti každý vypočítal domácí úkoly za Tebe.
a) To není domácí úkol.
b) Zmínil jsem se tady někde, že to chci vypočítat? Ne. Mě jde o to, abych to pochopil a správně... A taky jsem chtěl vědět, jestli ten můj postup, co jsem zde uvedl byl správný. To je vše. Nechci výsledek-chci chápat.
Takže prosím, se takhle do mě nenavážet. Jako jeden z mála nových registrovaných lidí jsem si přečetl pravidla. Nezneužívám toto forum jako nějakou kalkulačku. Přišel jsem zde za pomocí. A to, že se zeptám jestli mi teda někdo neporadí, pokud jsem počítal správně...neznamená, že mě bude stačit jen pouhý výsledek.
Doposud jsem tedy nezjistil, pokud jsem postupoval správně a pokud ne, tak ani nevim proč.
Tak bych se rád ještě jednou zeptal a byl bych rád kdyby mi pomohl kdoko-li .
Mám vypočítat průměrný čas. Tedy podle vzorce
Myslel jsem si tedy:
. A proto jsem udělal
. Je to správně?