Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Číslo 37 je prvočíslo, protože je dělitelné pouze samo sebou a číslem 1. Oslavy se zúčastnilo sedmatřicet manželských párů a všichni tančí. Každý muž si mezi sedmatřiceti ženami vybral svou taneční partnerku zcela náhodně. Jak velká je pravděpodobnost, že právě šestatřicet žen tančí se svými manželi?
↑ Týna1203: Ahoj lidi, nevíte si s tím náhodou někdo rady?? Nebo neuměl by mi alespoň někdo z vás poradit jak se počítají podobné příklady?? Předem děkuji
Týna
Ahoj, promiň jestli jsem to zařadila špatně, ale já jsem tu dnes prvně. Kamarádka mi poradila tuto stránku s tím, že jí tu již dříve pomohli vyřešit jeden příklad, tak jsem to chtěla zkusit taky. Bohužel řešení nemám a proto žádám o pomoc. Samožřemě sama nad touto úlohou také přemýšlím a ptám se i jinde než tady a určitě jestli sama přijdu na nějakou odpověď, tak jí sem napíšu, aby mohla pomoct i ostatním. Ovšem pokud ty znáš někoho o kom víš, že by si s tím věděl rady, tak se ho prosím zeptej, každou pomoc přivítám s radostí. Týna
Ahá takže vlastně to nejde jelikož jedna manželka by podle toho měla tančit s jiným mužem, ale v tom případě manželka tohoto muže by musela tančit také s někým jiným, takže už těch tančících manželských párů nemůže být 36. Je to tak??