Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, mám následující úkol:
Když bych měl zavést proměnné, které bych dostal ve tvaru x = ... a y = ... tak bych věděl, jak na to. Zde jsem si říkal, že bych x a y vyjádřil, ale stále nebudu mít rovnice ve tvaru x = ... a y = ..., protože v obou případech budu mít v rovnici jak x, tak i y. Co vy na to?
↑ Alkac:
Ahoj, využil jsem informaci od tebe a převedl jsem si uvedené proměnné na a
. Počítal jsem, ale pak jsem se dostal k tomu, že jsem dokázal vyjádřit pouze
a
. Nikoli však už
a
, takže jsem se dostal do úzkých (počítal jsem to stejným způsobem, jako ostatní příklady, kde jsem dostal x = ... a y = ... zadané).
Nemá někdo prosím nějaký nápad?
me se nad tim nechce premyslet, ale kdybych to potreboval a nevychazelo mi to, tak bych to treba nejdriv zkusil do polarnich a potom jenom prelogritmovat tu radialni souradnici
↑ Rumburak:
To mě nenapadlo, že to jde takhle snadno vyjádřit, zkusim dopočítat příklad a dám vědět.
Něco jsem spočítal, dle výsledků to mám špatně, ale to bude asi jen nějaká chyba v počítání. To hlavní jsem se tady dozvěděl, děkuji.
Stránky: 1