Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Dobrý den, mám ještě jeden výraz. Přes Wolfram mi to nejde. Nepomohl mi někdo a řekl, pokud jim to vyšlo, mě zas z toho nic nevyšlo :) Děkuji.
Ahoj ↑ Matematik12345:,
wolfram pouziva detinnu bodku a nie ciarku
Tak to skus ze mu das co chce
a pred tym napis
simplify
↑ Matematik12345:
Edit:
spatne som sa vyjadril,
tak to opravujem:
co sa tyka tej dohody o pisani cisiel to ti je jasne.
Niektorych jazykoch (napr v anglictine) desatinna ciarka je pouzita miesto desatinnej bodky... a tak treba byt opatrny ( i ked iste mozu aj z tym preklepy)
teraz co sa tyka prikladu:
Ja som si myslel, ze si mal problem z wolframalpha, a ani som nepozeral na vysledok...
A to je ozaj skoda, ze autory neoverili text testu (ale omyl, aj ked polutovania hodny, je lucky)
Ako tu nizsie na to upozornila Jelena (ktoru mimochodom pozdravujem)
na niektore testy (ak nemaju preklepy) sa da kontrolovat dobra odpoved, nahradenym x za cisla, z ktorymi sa lahsie pocita ...
Zdravím v tématu,
mám pocit, že u scia je překlep a výsledek je (6,5x-8).
Pro kontrolu, že překlep, lze také dosadit nějaké číslo místo x do původního výrazu a do upraveného. Toto doporučení platí pouze pro ověření, že překlep, neplatí, že úprava je správná.
↑ jelena:,
Pozdravujem,
Reeditoval som moj prispevok, kde som sa povodne spatne vyjadril...
Co su to tie testy scio?
↑ vanok:
Také pozdrav,
"Naše cesta ke vzdělání", jak píše upoutávka.
Moc velkou zkušenost nemám, občas se někdo objevil na doučování, že chtěl scia, ale teď už nedoučuji, tak aktuálně nevím. Měla jsem pro syna koupenou sadu pro přípravu k přijímačkám na 8leté gymnázium - přípravu zajišťovali hodný kolega Hanis (matematika) a nejkrásnější doučovatelka češtiny (dle vyjádření syna) Sofie. Ještě jednou mé poděkování :-)
Myslím, že náš kolega by měl nárok na velkou slevu za takové množství chyb v testech.

↑ jelena: Konkrétně tyto SCIO testy jsou na stránkách SCIO (online). Jsou tam, aby si je různě všichni ozkoušeli. A proto tyto SCIO testy byly spíše stvořeny jen tak, narychlo bez žádných kontrol. Jinak tištěné sady testů podléhají různým pretestacím, (na které např chodim já), kontrolám, upravujou se apod. Takže, jak říkám demo verze jsou demo verze :).

Děkuji Vám moc všem za pomoc! A Vladislav97 má pravdu, jsou to ty scio demo, na stránkách jejich :).