Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 15. 03. 2012 22:24

katulinka
Reputace:   

Areny nebo Aromaticke uhlovodiky

Mame v pracovnich listech rozhodnout zda se jedna o areny ci o aromaticke uhlovodiky. Ale jak koukam vsude po internetu tak se vzdy doctu ze areny jsou aromaticke uhlovodiky tak nevim :(

Jaky je tedy mezi nimi rozdil?

#2 15. 03. 2012 23:27

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Areny nebo Aromaticke uhlovodiky

Zdravím,

zkus sem umístit náhled na pracovní listy (také nevím, jaký rozdíl, jestli se nemyslí arenem vicecykly?). Děkuji.

#3 18. 03. 2012 19:47

houbar
Moderátor
Škola: UPCE, KonzPCE
Pozice: student
Reputace:   42 

Chemická olympiáda kategorie B?

Aromatický je uhlovodík splňující pravidla aromaticity. Areny asi budou jen benzen a deriváty, ale fakt nevim. (V tý olympiádě to není takhle.) Ale bacha, četl jsem, že jsou tu olympiády zakázaný...

Doučím M, Ch v okolí Pardubic
Press any key to continue. Alt + F4?

#4 19. 03. 2012 12:56

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ houbar:

přesně bych se držela IUPAC (ale zda to už zapracovali do pracovních listů, to nevím, v olympiádě zadání nerozlišuje areny a aromaty, alespoň jsem tomu tak nerozuměla) - bohužel české vydání teď mám zapůjčené a hned se k němu nedostanu, aby se podívala.

Ano, řešení aktuálních Olympiád je zakázáno, ještě bych měla vylepšit Odkazy na str. Chemické Olympiády, děkuji za připomenutí a pohodový den :-)

Zápatí