Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ myrek:
Ak to mas povinne pocitat podla Taylor-oveho rozvoju
tak pocitaj postupne rozvoje ( dva prve cleny stacia)
potom ( tu tiez dva prve cleny stacia)
a na koniec ( ozaj formalita)
A limita je potom ozaj hracka.
kontrola:
↑ myrek:
analysujem tvoju pracu:
pises
takze prvni dva cleny
to je OK az na to ze zlomok mal by byt
Tu si pouzil upravu ( na danom vyraze) co nie je presna:
pises:
treba pracovat stale na vyraze
A ak\o som pisal treba hladat v tejto etape rozvoj pre
a ten ma prve dva cleny
a uz dokazes najst
Edit: kolega ma upozornil, ze presiel z do
Ale je opatrne napisat, ked sa takato zmena urobi... a akoze ide o rozvoje v novom bode je tiez ziaduce napisat napr toto
V okoli bodu 0, mame nasledujuce rozvoje....
↑ myrek:,
Prepac, to som si nevsimol ( i ked ide o viazanu premennu, je opatrnejsie alebo zmenit potom pismeno premennej napr m miesto n... ale aspon to napisat... lebo moze sa stat ze aj na skuske si korektor take nevsimne (kazdy je len clovek)).
Ale tak ci tak tie koeficienty musia byt v oboch pripadoch identicke ( pred asociovanymy clenmy)
Dobre pokracovanie
Ahoj, skutocne su tam chyby
dva platne cleny ( z najnizimy mocninamy ) neznamena, ze netreba pocitat aj trochu vadci rozvoj :Konkretne to znamena, ze treba najsti "STOPY" vsetkych clenov ktore obsahuju danu mocninu co nas zaujima
Tu mame ktory obsahuje jeden clen co nas zaujima
Pouzi na to tzv "aritmetiku rozvojov"
A potom ten rozvoj nie je ( staci ze to spatne napises a mas zarucenu vylucnu znamku na skuske)
Tak oprav tie chyby.
Inac, som ti dal jednu kompletnu metodu riesenia, tak dufam ze to vsetko nepomiesas.
Dobre pokracovanie a uspech na skuskach