Zdravím,
nevím zda se ptám na správném místě, ale zkusím to. Mám problémy se zadáváním konstant obsahující index, kdy index obsahuje znak jako je například závorka. Př.: C(ze) ; kde "(ze)" bych chtěl mít jako dolní index. Psaní indexů bez závorek jde bez problému, ale to bohužel nemohu, vzhledem k tomu, že musím dodržet značení jenž je používané v eurokódu. Případně pokud by jste doporučení pro jiný program, který by mi při psaní a počítání statického výpočtů pomohl, tak se tomu nebráním. Mnohokrát děkuju.
↑ nobly:Ahoj, skúsil som to aj v MathCad 14 pomocou palety nástrojov a išlo to v poriadku. Používam už len paletu nástrojov, lebo z klávesovými skratkami som nespokojný v týchto vyšších verziách. Spoľahlivo fungovali kláv. skratky v prvých verziách MathCad potom sa to zopsulo :-( a tiekli mi nervy. Tak vo vyšších verziách už len palette.
Nemůžu to v žádné paletě najít. Jediné co jsem našel podobného dolnímu indexu bylo něco u matic-píše se to hranatou závorkou "[", ale to není to co potřebuju, protože to pak nefunguje jako jeden symbol, pro kterej bych mohl zadat neznámou. :-(
Bohužel tímto způsobem nelze zadávat klasické neznámé. Vypadá to sice jako klasická neznámá s dolním indexem, ale matematicky to má jiný význam, tzn. nelze to dále ve výpočtu používat jako jeden symbol. Ale i přes to děkuji za pomoc =)