Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ peter_4:ja som už dávno navrhoval spraviť to štýlom http://www.artofproblemsolving.com/Forum/ ,ale oni tuším majú naozajstný Latexrender a tu je mathtex
naposledy som o toto žobronil ↑↑ tu: bol som odignorovaný
↑ peter_4:
Zdravím,
zedituj, prosím, své nesmysly o slovenštině. Nebo zedituji já - splněno. Děkuji.
Ohledně zobrazení LaTeXu se pohovoří a pak se uvidí - stávající situace je dle mého názoru dostačující, ale může se diskutovat - až bude čas a nálada.
↑ jarrro:
ani ne, to jen kolega potřeboval překladatele. Kvalitní humor bych určitě zachovala.
↑ peter_4:, ↑ jarrro:
Téma se jmenuje jak? Tak se držte tématu, konec OT. Zdravím :-)
--------------
"Byl by tu návrh považovat soumrak za zhoustlý a v souladu s tímto stavem přírody rozsvítit světlo"
Zdravím,
je to zvláštní, doma to funguje dobře, ale ve škole mě to zlobilo. Po zkoumání jsem přišel na to, že abych umístil symbol ekvivalence, musel jsem kliknout trošku nad ten znak. Skoro jsem musel kliknout na znak limity který jsem měl hned nad tím (ikdyž teď doma ho vidíme trochu víc vlevo). Jako kdyby ty klikací symboly byly trochu posunuty.
Ale rozhodně to nehoří, jen mne to zaujalo. Ten editor používám celkem málo.
Zdravim a omlouvam se, ze obtezuji dotazem mozna trochu mimo. Netusi, prosim, nekdo jak prinutit LaTeX aby marginalie mohly volne pretekat na dalsi stranu. Pripadne jak udelat layout podobny jako maji Toulky ceskou minulosti (tj jeste jeden text, ktery by tekl pri vnejsim okraji)? Druhy dotaz je, jak TeXu zabranit psat pred kazdou kapitolu "kapitola". Jde udelat aby kapitola zacinala proste jenom "{cslo kapitoly} {nazev kapitoly}"? (neni to zadna uloha ani cviceni, snazim se psat knihu s mat formulema a nechce se mi ji psat ve wordu, ale nevyhovuje mi prednastaveny layout). Diky moc Ernesto
Zdravím,
kolega v PS nahlašuje potíž s Editorem (zkoušela jsem ve FF a v IE (i po vymazání historie) - opravdu vyhazuje a od tlačítek "vektor vidím tak: [mathjax]...[/mathjax]. Děkuji.
EDIT z domu: tak ve FF vidím dobře, ale v IE (nějaká ? verze) vidím tak [mathjax]...[ mathjax], v IE je editor pod oknem
EDIT 2 ze stejného domu: ve FF ve stavu nepřihlášeném vidím [mathjax]...[/mathjax] jako [mathjax]...[/ mathjax] (mezeru přidávám)
Ale pořád tento stav se mi nejeví jako problém k řešení :-)