Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobry vecer, po fb koluje takovej priklad
urcite uz ho kazdej videl a mne zajima k jakymu vysledku jste dosli vy, ja osobne si stojim za vysledkem 9 bohuzel najdou se i taci co tvrdi ze maji rodice matematiky a znaji ucitele matematiky atd atd atd a ze spravne je 1, tak by mne zajimalo jaky je vas nazor na tenhle priklad ...
//edit hodil sem to na jiny srvr snad se to zobrazi, mne to slo i predtim ...

Já už taky. Podle platné konvence je to 9. Nicméně závorek není nikdy dost, takže bych se to nebál ještě víc uzávorkovat, aby pořadí operací bylo zřejmější :-)
↑ teolog: no hej, lebo aha keď mame
a to je 
.
Už viem čo ma prednosť ďakujem aj ja.
a este kedbyze mame
, tak je logicke ze c "jde " do citatela, pretoze kebyze šiel do menovatela, zlomok by sa zmenšoval, a nasobenim dostávame čísla vačšie (ak uvažujem nejake cele číslo, nie desatinne medzi <0,1> ). Teda môžme povedať že 6:2.3 pravidlo že sa ide z ľava do prava je logické a nie že je nejakou dohodou(dohody spočiváju väčšinou v tom, že "je to tak", a je jedno keby to bolo onak, ale dalo sa to tak ze to tak bude - nie su vaščinou logicke.)
Stránky: 1