Stránky: 1

Ucim sa na prijmacky na vysku vcera som bol na doucko ale tento priklad sme neprebrali a vznikol mi problem ze ostatne lahsie vypocitat viem ale tento nie. Proste nechapem ako sa zo zakladneho prikladu mohlo stat toto co je po prvom a hlavne druhom = hlavne mi ide o to skade sa tam, objavili tri stvorky. Prosim skuste mi to vysvetlit a cim podrobnejsie tym lepsie ako som naznacil niesomvobec neco extra co sa tyka matiky tu mi nejkde o vysledok ale o to ako k nemu dojst vdaka. 

↑ patrikzivcak:
Nechápu co chceš vysvětlovat. To vzorové řešení je tak podrobné, že už lépe to nejde.
První závorka je převedení na společného jmenovatele.
Druhá závorka je úprava čitatele - roznásobení závorky
Dále je úprava čitatele ( hrušky a jablka:-))
Poslední je vytýkání a krácení.

posledným 3 zátvorkam chapem ale ok prvej dajme tomu tiez ale nasledujucim 3 ani nahodou napriklad v 2 zatvorke ako sa dopracovali k tym cislam? sa tam zrazu objavia 3 nove cisla ktore v tej niesu ani nahodou a nech tu zatvorku roznasobujem akokolvek vobec mi take cisla nevychadzaju.
Inak nechapem hlavne tejto casti 

ok myslim ze prvy problem u mna je v roznasobeni zatvorky
ide mi o to co ide za 4odmocnizaz8 proste nechapem roznasobeniu preco sa tam zjavi odmocnina z8 3x kedpredtym je len 2x a tez tretia 4 ktora tam predtym bola len 2x. Nechapem ine vyrazy tez dost tazke vem urobit napriklad tie co si musim rozsirit ale toto fakt nechapem
první věc: vytknout ze závorky 4. Proč bychom se s tím opisovali?
. Upravme
tak abychom se zbavili odmocniny ve jmenovateli:
...

Andrejka vdaka tomuto som uz pochopil len som na to sam neevdel prist :-( vobec ma taketo nieco nenapadlo
↑ patrikzivcak:
Tak příště už asi napadne.
Jak jsi asi přišel, jedná se o vzorec
. Tak se hezky dá zbavovat odmocnin.
Ať se daří.

vdaka mna len nenapadlo ze sa da 4 vyclenit pred zatvorku lebo v takom tvare ako tzo bolo sa rozsirenim nedalo riesit fest diky
↑ patrikzivcak:
Dalo by, jen by to bylo trochu komplikovanější.
Stránky: 1