Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 21. 03. 2012 19:43

mililiji
Zelenáč
Reputace:   

Průběh funkce

Dobrý den,
mohli byste mi pomoci s průběhem funkce u funkce y=arctan(2/(x+2))-x/3.
Potřebovala bych zjistit limitu zprava a zleva,průsečík s osou x,limity v krajních bodech definičního oboru, asymptoty rovnoběžné s osou x, asymptoty rovnoběžné s osou y.
Děkuji mnohokrát za jakoukoli odpověď.

• (téma jako vyřešené označil(a) jelena)

#2 22. 03. 2012 11:29

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Průběh funkce

Zdravím,

odpovězeno v rámci hnutí "Za témata odpovězenejší". Zdá se, že jsi vyčerpala možnosti MAW co se tyče vyšetřování průběhu funkce. Je tak?

Jelikož potřebuješ vyšetřovat limity, potom můžeš použit vzory zadání do Wolfram. Zdá existuje průsečík s osou x, jsem neověřovala, ale pokud ano, potom se stanoví numericky (nepůjde přesně), zkus také zadat příslušnou rovnici do Wolfram.

Pokud máš problém s některou z definic, tak, prosím, uveď definici a upřesní, v čem je problém. Děkuji.

#3 22. 03. 2012 18:23

mililiji
Zelenáč
Reputace:   

Děkuji mnohokrát za odkaz na Wolfram:)

#4 22. 03. 2012 23:56

jelena
Jelena

↑ mililiji:

není za co, poděkuji autorům vzorů :-) Označím za vyřešené, ať se vede.

#5 20. 05. 2015 17:53

šarik
Zelenáč
Škola: zemědělská univerzita praha
Pozice: student
Reputace:   

Dobrý den,
asi zde mezi chytrými matematiky vzbudím rozruch ale nemohu se dostat přes začátek průběhu funkce a to (-2/x)na3 a funkce 4xna3 + 12xna2 + 9xna4. Byla bych vděčná za nakopnutí. Děkuji moc

#6 20. 05. 2015 18:25

jelena
Jelena

↑ šarik:

Zdravím,

z rozruchu chytrých matematiků bych si těžkou hlavu nedělala, pochybuji, že budou rozrušeny průběhem funkce. Ale místní pořádkumilovná uklizečka - tedy já - je teď úplně rozrušena - v rozporu s místními pravidly vkládáš dotaz do cizího a již vyřešeného tématu, nepoužíváš TeX a nečteš úvodní téma sekce a tedy ani nepoužíváš MAW.

Zcela rozrušená jsem toto téma zamkla a teď můžeš pokračovat v novém, ale až po použití MAW a po komentáři, čím jsi chtěla začít vyšetření průběhu. Děkuji a zdary :-)

Zápatí