Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Dobrý den, obracím se za Vámi za pomocí. Dnes jsme dostali pracovní list (viz níže), kde jsou uvedeny několik rovnicí. Jelikož nám dočasně učitele zaměnily studenti, tak nám to nějak ne moc dobře vysvětlili, a hned v pátek z toho píšem test. Celá třída je teda v nedorozumnění. Tak jsem se rozhodl přijít sem. Zadání:
Pomohl by mi to někdo prosím vysvětli. Předem moc děkuji. Budete hodní pokud mi s tim opravdu pomůžete. :)
Zdravím,
potřebuješ jen vyčíslit rovnici, tedy počet všech prvků nalevo je stejný, jako počet všech prvků napravo. Je to podobné, jako hledání společného jmenovatele.
čím donásobíme CO2 napravo v 1. rovnici, aby počet C nalevo a napravo byl stejný? Děkuji.

↑ jelena: Zakže 3 krát? Jak to bude vypadat pak? :
A co s těmi oxidama?

Nebo mi sem prosím nekdo zašlete odkaz na toto učivo :) já to totiž nemohu najít.
↑ Matematik12345:
Zdravím, ano pravá strana je v pořádku, teď napravo je celkem 10 atomů kyslíků, proto i nalevo musí být 10 atomů. Reakce je 
Látka se nazývá Vyčíslování chemických rovnic, např. na úvod.